LELKIZŐ

Szilágyi István özvegye, Jolika néni: Ha idősek otthonába küldenek, abba belehalok!

Nem érzi biztonságban magát a segítője nélkül Szilágyi István özvegye. Jolika néni úgy érzi, csakis Dezsőre számíthat a bajban, hiszen a férfi önzetlenül áll mellette immár fél éve.

Emlékesttel tisztelegtek szerdán Szilágyi István emléke előtt. A rendezvényen részt vett az idén májusban elhunyt színészlegenda özvegye, Humenyánszky Jolán szobrászművész is, akinek a munkáiból kiállítást is rendeztek a szervezők. A Metropolnak nyilatkozott az est szervezője, Baricz Dezső, aki Jolika néni segítőjeként immár március óta áll az idős asszony mellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol / Máté Krisztián

„Nekem nem voltak szüleim, a nagymamámat pedig tizenkét éves koromban veszítettem el, amikor elhunyt mellettem az ágyban éjszaka. Egyedül nőttem fel, és már gyermekként elhatároztam, hogy segíteni szeretnék az embereken. Pityi bácsi nekem egyfajta apapótlékot töltött be az életemben, hiszen egyidős vagyok a fiával… Jolika nénire pedig anyámként tekintek”fogalmazott a Metropolnak Dezső, aki eldöntötte: minden erejével segíteni fogja az idős hölgyet.

Fotó: Metropol / Máté Krisztián

„Jolika néni teljesen magára maradt, a családtagjaira nem számíthat. Én viszont mindig itt leszek mellette, ezt már elhatároztam. Támogatom és segítem őt, amiben csak lehet.”

Fotó: Metropol / Máté Krisztián

A segítségre szüksége is van az asszonynak, külvárosi otthonán ugyanis harmincmilliós tartozás van: ha nem oldódik meg a helyzete, az utcára kerülhet.

„Dezső mindenben segít nekem, ő az én őrangyalom. Azzal már megbékéltem, hogy valahogyan el kell adnom a házamat, amit a férjemmel építettünk, és elköltöznöm egy kisebb lakásba. De ha idősek otthonába küldenek, abba én belehalok! Ezért is számítok annyira Dezsőre: ameddig ő mellettem áll, biztonságban érzem magam”mondta el Jolika néni.

És ezeket olvastad már?