LELKIZŐ

Kiderült, ki temeti el Szilágyi István özvegyét, Jolika nénit

Halála után is tart a viszály Szilágyi István özvegyének családja és Baricz Dezső között, akit a rokonok lopással vádolnak. A Ripost megtudta: segítője temeti el Jolika nénit.

Imádott férje mellett lelhet örök nyugalomra Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Joli néni. Az aszony szombat reggel, egy fővárosi kórházban, álmában hunyt el, miután hónapokkal ezelőtt rosszindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak nála.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

szilágyi istván özvegye humenyánszky jolán

Humenyánszky Jolán a férje, Szilágyi István mellett szeretett volna nyugodni
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Humenyánszky Jolán azonban nem nyugodhat egyelőre békében, ugyanis forrnak az indulatok a néhai színész családja és Jolika segítője, Baricz Dezső között.

„A gyász közepette is támadnak. Elmondtak már mindennek az utóbbi hónapokban. Azt állították, hogy Jolika néni házára pályázom, most pedig azzal támadnak, hogy elloptam a számára adományként összegyűlt, 264 ezer forintot, ami a Szilágyi István művész úr emlékére befolyt kiállításból jött össze. Ez hazugság, soha nem pályáztam Jolika néni vagyonára, sőt több százezer forintot költöttem rá a saját pénzemből, hogy szebbé tegyem a Földön töltött utolsó hónapjait. Az említett 264 ezer forintból fedezem a temetés költségeit, amit még ki is pótolok, hogy tisztességes módon kísérhessük őt az utolsó útjára. El lehetne temetni Jolika nénit szociális alapon is, akkor azonban szétszórnák a földi maradványait, aminek biztos nem örülne, mert a férje mellett szeretett volna nyugodni, ezt még életében kijelentette. Ma voltam a temetkezési vállalatnál és igen, lesz temetés.”

szilágyi istván síremlék

Szilágyi István sírja az Új köztemetőben
Fotó: Bánkúti Sándor
Bors

Az idős asszony hónapokon át küzdött a rákos megbetegedéssel, ami végül legyőzte őt. Baricz a Metropolnak elárulta, Jolika nagy fájdalma volt, hogy élete utolsó időszakában nem beszélhetett letartóztatásban lévő fiával, és a külföldön élő hozzátartozóit sem láthatta.

„Szörnyű, hogy így történt és nem keresték a rokonai. Nagyon fáj a hiánya, hiszen az utóbbi tizenegy hónapban olyanná vált számomra, mint egy családtag” – fogalmazott a férfi a lapnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?