LELKIZŐ

Utolsó útjára kísérték Szilágyi István özvegyét, Jolika nénit – Videó

Szűk körben kísérték utolsó útjára Humenyánszky Jolánt. Szilágyi István özvegyének temetésén nagyjából harmincan vettek részt csütörtök délelőtt, az Új Köztemetőben.
  • Szerző: ripost

Humenyánszky Jolán szobrászművészt a tavaly májusban elhunyt férje mellé temették, a búcsúztatón a segítőjén kívül rokonok, barátok vettek részt, köztük Tóth Andi és Szabó Ádám is. Utóbbi az A csitári hegyek alatt című nótát játszotta el a harmonikáján, ez volt ugyanis Jolika néni egyik kedvenc dala.

Az asszony fia, Péter nem lehetett ott a temetésen, ugyanis jelenleg is letartóztatásban van, mert a gyanú szerint ő ölte meg kegyetlenül az édesapját, Szilágyi István színművészt 2020. májusában.

Nem volt ott Péter fia, Jolika néni egyetlen unokája, Nándor sem, aki Brüsszelben él az édesanyjával, és a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége hazautazni. A kamaszfiú, csakúgy, mint nagyapja halálakor, írásban tolmácsolta a búcsúzó sorait, amit Rózsahegyi Péter, XVII. kerületi képviselő tolmácsolt a gyászolóknak:

Fotó: Ripost

„Drága nagymama! Nagyon hiányzol, de tudom, már biztonságban vagy a papával és fentről vigyáztok ránk. Emlékszem, és nagyon köszönöm a törődést, amit kaptam tőled. Sajnálom, hogy nem tudtam veled lenni az utolsó időkben, de tudom, hogy a szeretetet nem a távolság határozza meg. Örülök, hogy augusztusban még láthattuk egymást és volt egy kis időnk örülni egymásnak. Mindig emlékezni fogok rád és a szívemben fogok emlékezni örökké! Sosem feledlek, szeretlek! Nándi” – írta az unoka.

A videóját itt tekintheted meg:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?