LELKIZŐ

Így búcsúztak el a tragikusan fiatalon elhunyt magyar énekesnőtől, mindenki sírt

Megható és szívet melengető volt a december 16-án tragikusan fiatalon elhunyt Fábián Juli emlékére szervezett koncert a Budapest Parkban.
  • Szerző: Totti

Fábián Juli szülei és barátai már a temetés után gondolkoztak az esemény létrehozásában, ami mostanra állt össze. A színpadon egymás után léptek fel az énekesnő zenésztársai, barátai, többen egy-egy szívszorongató mondattal vezették fel a dalaikat.

Az emlékkoncerten többek közt Dés László, a Magna Cum Laude, Tátrai Tibusz, Horányi Juli, Wolf Kati, Palya Bea és Mujahid Zoli is énekelt.

„Mi Julival egy általános iskolába jártunk, aztán osztálytársak voltunk a Zeneművészeti Egyetemen – mesélte Zoli. – Sok mindenben hasonlítottunk, imádtam vele lenni. Egy örökké vidám, pozitív, lelkesítő barát volt, akivel jókat lehetett civakodni. Amikor kiderült, hogy beteg, nagyon féltettem, talán túlságosan is. Egyszer összevesztem vele, mert már nem bízott az orvosokban, és Brazíliába ment valami gyógyítóhoz… Az utolsó évben teljesen elvonult, még a barátival sem találkozott, de néha írtunk egymásnak üzenetet, küldött egy szívecskét. Néha újra- olvasom a levelezésünket, és összeszorul a szívem. De vasárnap este biztosan boldog volt, hogy elénekeltük a kedvenc dalait.”

Az utolsó dalt a fellépők közösen énekelték, ekkor már sokak szeméből folyt a könny, a konferanszié, Gundel Takács Gábor pedig a következő szavakkal zárta az estet: Szeretünk Fábián Juli, sosem felejtünk!

És ezeket olvastad már?