LELKIZŐ

Újabb dráma: Harry és Vilmos nem kísérhetik együtt nagyapjukat az utolsó útján

Harry és Vilmos között akkor romlott meg a kapcsolat, amikor Harry herceg és felesége úgy döntöttek, kilépnek a királyi családból és külföldre költöznek.
  • Szerző: ripost

Nem állhat testvérként egymás mellett Harry és Vilmos herceg a nagyapjuk, Fülöp herceg szombati temetésén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

II. Erzsébet királynő rendelkezése alapján ugyanis a testvérpárt szándékosan különválasztja a koporsót követő menetben, majd a kápolnában is.

Harry és Vilmos herceg kapcsolata megromlott az utóbbi évben

Harry és Vilmos herceg kapcsolata megromlott az utóbbi évben
Fotó: AFP

A koporsót kísérő sorrend a következő lesz: legelől Anna hercegnő és Károly herceg állnak majd, utánuk jön András herceg és Eduárd wessexi gróf, őket követi Vilmos herceg, Peter Philips, Anna hercegnő fia, és Harry herceg.

Az egykor jó testvérek közé tehát az unokatestvérük áll majd, talán azért, hogy a jelenlétével csillapítsa a forrongó kedélyeket. Ha így volna, nem is lenne meglepő, hiszen a testvérek közel egy éve alig beszéltek egymással, amióta a herceg és Meghan Markle Amerikában kezdtek új életet.

Mindezt csak tetézte, hogy Meghan és Harry másfél hónappal ezelőtt Oprah Winfrey műsorában tálaltak ki a királyi család állítólagos rasszizmusáról és az őket ott ért rossz tapasztalatokról.

Nem lehet tudni, hogy most, közel egy év után miként sikerült Harryék újratalálkozása, a Buckingham-palota szóvivője azonban a Daily Mailnek cáfolta, hogy a testvéri viszály állna a koporsót követő sorrend kiválasztásában; erre csupán praktikussági okokból került sor.

Talán így is van, hiszen az unokák tekintetében Harry, Vilmos és Peter számítanak rangidősnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?