LELKIZŐ

Friss hírek érkeztek Törőcsik Mariról

A Nemzet Színésze mindenkire alaposan ráijesztett, hiszen az utóbbi hetekben nem lehetett tudni, hogy szervezete képes lesz-e legyőzni a súlyos tüdőgyulladást. A Ripost újra meglátogatta a szombathelyi kórházban.
  • Szerző: BUSTER

A %% néhány napja elsőként értesült a jó hírről, hogy talán az érte szóló imák, de leginkább legendás küzdeni akarásának hatására Törőcsik Mari lekerült a lélegeztetőgépről, sőt az intenzív osztályt is elhagyhatta.

Munkatársunk ismét meglátogatta a Nemzet Színészét a szombathelyi  Markusovszky Kórház belgyógyászatán, ahol egy úgynevezett koronáriaőrzőben kezelik. Ide a fokozott figyelmet igénylő betegeket helyezik, akiket a nap 24 órájában megfigyelnek. A belépéshez még a hozzátartozóknak is szigorú szabályokat kell követniük. Többek között csak kórházi védőöltözetben lehet bemenni a kórterembe. Úgy tudjuk, még sokat kell erősödnie a művésznőnek.

„Sokkal jobban van, mint korábban, de még nagyon gyenge, így folyamatos megfigyelés alatt áll. A látogatás a kórházban nagyon szigorú feltételekhez kötött, kizárólag délután négy és öt óra között van erre lehetőség, és kell hozzá a főorvos engedélye. A művésznőhöz egyelőre csak a lánya mehet be” – tudtuk meg, vagyis a barátok, ismerősök jelenleg nem látogathatják.

Ottjártunkkor hallani lehetett Törőcsik Mari jellegzetes hangját is.

 

„Engedjék be a látogatómat, jól vagyok!”

– szűrődött ki az ajtón túlról, ahogyan a színészóriás pörölt kicsit a nővérrel. Ebből is látszik, hogy napról napra jobban van, bár még messze a teljes gyógyulás. Annyi azonban biztos, hogy a jelek biztatóak, hiszen 2008 óta tudjuk, hogy Törőcsik Mari hatalmas küzdő – és képes visszatérni onnan, ahonnan csak keveseknek sikerül…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?