LELKIZŐ

Ezt üzente a fiataloknak Psota Irén! Érdemes megfogadni

Korszakos jelentőségû mûvész volt a napokban elhunyt színésznő, akinek játékát egyformán szerették idősek és fiatalok. Határozott véleménye volt mindenről, de mondataival sok erőt adott rajongóinak. Korábban a fiatalsághoz is intézett pár szót.

aki mindent egy lapra tett fel, a színházra. Nem játszik, hanem él a színpadon, aki egyszer látta, nem feledi a minden sejtjével játszó, élő színésznőt. Mégis hosszú évek óta visszavonultan él.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.

Psota Irénről azt mondták pályatársai, hogy ő volt az a színésznő, aki mindent egy lapra tett fel, egészen pontosan: a színházra. Aki egyszer már látta, sosem feledi a minden sejtjével játszó színésznőt. Élete utolsó éveiben mégis visszavonultan élt, alig adott interjút. Mint maga is fogalmazott, szárnyaszegett lett.

Nincsenek vágyaim, illúzióim. Csak az emlékek kavarognak bennem. Nyolcvanvalahány év történései, sikerei, bukásai, reményei és csalódásai. Teljesen tele vagyok velük, egy fikarcnyi hely sincs már, hogy bármi új még beférjen

- mondta utolsó interjúi egyikében a Nők Lapjának a színésznő, aki utolsó percig küzdött a betegséggel, végül álmában érte a halál csütörtök hajnalban. Korábban mindenről határozott véleménye volt, szívesen egyengette tanácsaival a fiatal generáció tagjait is.

A mai fiataloknak azt üzenem, nem szabad feladni semmit az utolsó pillanatig, és még akkor se. Mindenért, végig az életünkön meg kell dolgozni és meg kell küzdeni. És akkor biztos lesz örömünk is

- fogalmazott Psota Irén még 2007-ben, a második Kossuth-díjának átvételekor.

fogalmazott Psota Irén 2007-ben, a második Kossuth-díjának átvételekor.

A Cultura Magazin cikke csak engedéllyel másolható.

 

Psota Irén

Búcsúzunk...

Közzétette: szfe150 – 2016. február 25.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?