LELKIZŐ

Aggasztó diagnózis, koraszülött lehet majd Zimány Linda babája

A gyönyörû ügyvédjelöltnél fennáll a veszélyeztetett terhesség és a koraszülés kockázata.
  • Szerző: bdf

Dr. Zimány Linda tavaly augusztusban esett át egy méhnyakrákot megelőző műtéten. A modell az életmentő műtét részleteiről korábban a %%-nak mesélt először.

Sok évvel ezelőtt, már 14 éves korában kiderült, hogy hajlamos a betegségre, és másfél évvel ezelőtt egy kontrollvizsgálaton aggasztó elváltozást találtak a testében. A beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megakadályozni a kór kialakulását.

"Genetikailag sajnos hajlamos voltam a méhnyakrákra. A műtétnek köszönhetően azonban ennek az esélye pár százalékra csökkent. Azóta pedig ha lehet még inkább odafigyelek az egészségemre. Rendszeresen járok kontrollra, és a leleteim szerencsére kitűnőek. Emellett heti ötször edzek és az étkezésre is odafigyelek" – kezdte Zimány Linda a Lokálnak.

A 32 éves jogászhallgató úgy gondolja, rossz lelki állapota is közrejátszott abban, hogy végül szükséges volt az operáció.

Lelkileg mélyponton voltam abban az időszakban, mikor megtalálták a szervezetemben az elváltozást. Sok negatív dolog vett körül, és stresszes életet éltem.

"Hiszem, hogy ez mind közrejátszott abban, hogy veszélybe került az egészségem. Ma már próbálom ezeket kiiktatni az életemből, és csakis a pozitív dolgokra koncentrálni. Persze azért mindig bennem van a félsz egy-egy vizsgálat alatt, de szerencsére erre semmi okom" – mondta Linda, aki szeretne pár éven belül édesanyává válni, ez azonban némi kockázattal jár.

"Nagyon várom már, hogy betoppanjon az életembe egy férfi, akivel idővel családot alapíthatok. Gyakran eljátszom a gondolattal, hogy milyen jó lenne egy picivel, és szeretnék harmincöt éves koromig édesanyává válni. Szerencsére a nőgyógyászati problémáim ellenére természetes úton teherbe tudok esni."

De mivel a méhnyak szája pár milliméterrel kisebb mint másoknak, nagyobb az esélye a veszélyeztetett terhességnek és a koraszülésnek is.

"Ez azonban nem ijeszt meg, mert sajnos bárkinél kialakulhat, aki stresszesebb életet él."

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?