FÜLES

Újra bíróság előtt a magyar olimpikon: Milliárdos csalás a vád

Immár nyolc éve zajlik az a gigaper, melyben az olimpiai bajnok sportoló a hatodrendû vádlott. Nincs ítélet!
  • Szerző: Buster

Növényi Norbert alig néhány percet töltött a Pesti Kerületi Központi Bíróságon, ahol akár ítélet is születhetett volna a hosszú évek óta tartó, másfél milliárd forintos adócsalási ügyben, melynek ő a hatodrendű vádlottja. Ítélet azonban nem született, a tárgyalást elnapolták. Növényi Norbert csak szűkszavúan kommentálta a történteket.

"Nincs mit mondanom... Nem született ítélet, pedig már nyolc éve tart ez a dolog. Fogalmam sincs, mi történhet a következő tárgyaláson, mert lehet, hogy megint valaki beteg lesz, és megint nem lehet majd lezárni"

- mondta a 80-as moszkvai olimpia birkózóbajnoka.

Mint ismeretes, Növényi azután keveredett a csalási ügy elsőrendű vádlottjának üzleti köreibe, hogy a férfi segítséget kínált neki, miután a sportoló gyakorlatilag csődbe ment. A banánkirálynak nevezett F. Tibor munkát adott neki cégénél. Állítólag a sportoló csak a cég reklámarca volt, de a vád szerint az üzleti döntésekben is részt vett, mi több ő hozta össze jótevőjét az ügyben érintett két további vádlottal is. Az ügyben hamarosan ítélet várható, s ha nem alakul kedvezően, a vádlottak háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak, hiszen összesen másfél milliárd forintnyi fiktív számlát állítottak ki a folytatólagosan elkövetett csalássorozatban.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?