FÜLES

Szilágyi István özvegye: Elfogyott a nyugtató, a fiam ezért ölte meg az apját!

Még nem tért magához a horrorisztikus tragédia után Szilágyi István özvegye. Humenyánszky Jolán lapunknak elmondta, hogy a fia súlyos altató- és nyugtatófüggőségben élte a mindennapjait, de elfogyott a gyógyszer, ez okozhatta a tragédiát.

Szívszaggató látvány fogadta a munkatársát hétfő reggel, Szilágyi István XVII. kerületi otthonánál. A meggyilkolt színművész özvegye, Humenyánszky Jolán vasárnap még nem volt hajlandó elfogadni az önkormányzat által felajánlott szükséglakást, ezért az éjszakát az áram nélküli házban, abban a helyiségben töltötte, ahol a gyanú szerint a fia, Sz. Péter vasárnap kora reggel egy kalapáccsal kioltotta a színész életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Jolika néni zavart, sokkos állapotban fogadta a munkatársát a gondozatlan, sittel teli portáján. Az asszony elmondta, hogy az éjszaka egy percet sem aludt, csak merengett maga elé.

Jolán asszony teljesen egyedül maradt. Fotó: Ripost

Miközben a kakasok panaszosan kukorékoltak körülötte, halkan belekezdett a mondandójába, és a borzalmas vasárnap reggel eseményeit is felelevenítette.

„Péter vasárnap hajnalban szó szerint megőrült, mert nem tudtam kiváltani a nyugtatóját és az altatóját, amit az a pszichiáter írt fel neki, akihez rendszeresen járt. Ez okozta nála a dührohamot, aminek során először saját maga ellen fordult. A fejét az ágy karfájába kezdte verni, olyan erővel, hogy fel is repedt a homloka. Az apja ekkor avatkozott közbe: saját magától akarta megvédeni a fiunkat, de ez már csak olaj volt a tűzre„ – mondta sóhajtva az asszony, majd kis szünet után folytatta.

Az ágy, ahol a szörnyű tett történt.

”Péter az apja ellen fordult, de hiába próbáltam leszedni a férjemről, ő erősebbnek bizonyult. Ekkor rohantam ki a szomszédos kisboltba segítségért” – csuklott el Jolán hangja.

Az asszony a -nak elárulta, hogy Péter évek óta pszichiáter kezelése alatt állt: a szakember írt fel neki erős altatót és a nyugtatót, amit azonban a férfi nem rendeltetésszerűen szedett. Péter általában többet vett be a gyógyszerekből a felírt adagnál, egészen addig, amíg teljesen tompa állapotba került.

Vasárnap helyszíneltek a rendőrök.

„A fiam sokszor az én gyógyszeradagomat is elvette. Valószínűleg azért vált aznap reggel agresszívvá, mert nem kapta meg a pirulákat, és jelentkeztek nála az elvonási tünetek. Nem volt pénzünk arra, hogy kiváltsuk a gyógyszereket, ezért történt ez az egész” – fogalmazott elgondolkodva az asszony.

A részleteket olvasd el a napilap keddi számában!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?