HŰHA

Valamit keresett Szilágyi István fia a gyilkosság után

Mindenki egyöntetűen állítja: a színész fia, Péter teljesen elmebeteg volt. A szemtanú szerint vadul keresett valamit szörnyű tette után.
  • Szerző: Ripost

Szilágyi István felesége, Jolika néni a szomszédos kisboltba rohant át vasárnap reggel, hogy segítséget kérjen, onnan ment vele haza Sándor, hogy segítsen a színészen. Ekkor látta meg, hogy Szilágyiék fia kutakodik valami után a szörnyű gyilkosság után. „Azt láttam, hogy önkívületi állapotban keres valamit. Zavartan beszélt. Próbáltam lenyugtatni és átkaroltam a vállát. Leültettem egy székre, és ott vártuk, hogy megérkezzenek a rendőrök. Arról beszélt, hogy neki milyen lelki fájdalmai vannak” - nyilatkozta a Borsnak a szemtanú, aki miután lecsitította a gyilkos Pétert, a rendőrségre is elkísérte a sokkot kapott asszonyt.

„Próbáltam nyugtatni, majd megérkeztek a rendőrök, és engem Szilágyi feleségével együtt bevittek kihallgatásra. Jolika nyugodt volt, lehet, hogy sokkot kapott, vagy fel sem fogta, hogy mi történt. Úgy terveztük, mi ketten együtt jövünk haza, de Péter őrjöngeni kezdett a rendőrségen, alig lehetett lefogni, mintha valami rohama lett volna, ezért Jolika még maradt” – számolt be a szemtanú a Blikknek a furcsa jelenetről.


MTI Fotó: Soós Lajos

A férfi a lapnak azt nyilatkozta, Péter az elmúlt hetekben egyre furcsább lett. Az egyik szomszéd a lapnak azt nyilatkozta, három hete a tűzoltók is kivonultak Szilágyiékhoz, miután Péter a kerítés tövében rakott egy nagy tüzet, majd amikor a kerítés is kigyulladt, a férfi csak ült, nézte és nevetett. „Félelmetes jelenet volt, mi pedig rettegtünk ettől az embertől – mondta a szomszédasszony.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?