FÜLES

Gyárfás Tamás nevét emlegeti VV Fanni elrablója

A tavaly novemberben eltûnt valóságshow-sztár feltételezett gyilkosa nem érti, hogy másnak miért lehet, amit neki nem.
  • Szerző: Doris

Felháborítónak tartja a VV Fanni-gyilkosság gyanúsítottjának volt ügyvédje, hogy védence, B. László nem adhat arcát vállalva interjút a rejtélyes esettel kapcsolatban.

A gyanúsított nem érti, hogy ha a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatba hozott Gyárfás Tamás bármikor megszólalhat az ügyben, akkor ő miért nem állhat a kamerák elé, hogy megvédje magát ország-világ előtt - írja a Bors.

"Először a Bors, az­óta pedig már két tévécsatorna is megkereste B. Lászlót, hogy nyilatkozzon az ügyében, amire a férfi az első pillanatban rábólintott. Na­gyon szeretne interjút adni, és kiállni az igazáért, vállalva az elkövetett bűnét is, de ezt nem teszik neki lehetővé. Hiába minden kérelem, fellebbezés, elutasítják a nyilatkozattételt" - háborgott dr. Brodmann.

"Gy. Tamás, B. Lászlóhoz hasonlóan, egy gyilkossági ügy – mint ismert, a Fenyő-gyilkosság – gyanúsítottja. B. Lászlóval ellentétben a volt úszószövetségi elnök viszont lépten-nyomon nyilatkozhat. Hát hol vannak itt az egyenlő jogok?"

– nehezményezte az egykori védő, akitől a lap megtudta: a gyanúsított legutóbbi interjúkészítési kérelmében hivatkoztak is Gyárfás Tamás ügyére, és nyilatkozattételi jogára.

A Bors megkereste a Fővárosi Főügyészséget, ahol nem tagadták, hogy a Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfi beadványában szerepel Gyárfás neve, és vele példálózva igyekszik a gyanúsított nyilvánossághoz jutni.

"Az ügyészség és az ügyészség elutasító határozata elleni jogorvoslatot elbíráló nyomozási bíró azért rendelkezett úgy, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában az ügy gyanúsítottja nyilatkozattételét vagy nyilatkozatának közzétételét korlátozza, mert az a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetné. Az ilyen jellegű hatósági döntés alapját mindig a nyomozás állása, a hátralevő nyomozati cselekmények köre határozza meg, amely nyilvánvalóan minden ügyben egyedi hatósági mérlegelést igényel, erre figyelemmel az más üggyel, például a hivatkozott Gy. Tamás gyanúsított el­len folyamatban lévő el­járással, de akár egyéb nyomozásokkal sem ál­lítható párhuzamba"

- áll a nyilatkozatukban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?