FÜLES

Most érkezett: kiderült, hogy börtönben marad-e Fekete Dávid

Fekete Dávid nagy bajban van: több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalással és sikkasztással gyanúsítják, nem is szabadul egyhamar.
címkék:
  • Szerző: ripost

Nem mászik ki egykönnyen a slamasztikából Fekete Dávid. A Megasztár egykori döntőse a gyanús szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bors most megtudta, meghosszabbították az énekes letartóztatását, elutasították a szabadlábra helyezése iránt előterjesztett kérelmét.

Fekete Dávid még jó ideig sitten marad

Fekete Dávid még jó ideig sitten marad
Fotó: TV2

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2021. november 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el – áll a laphoz eljuttatott közleményben.

A közlemény szerint a bíróság a megalapozott gyanú fennállását a terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta.

A hatóságok szerint Fekete Dávid elérhetetlenné válna a szabadlábra helyezése esetén, még akkor is, ha rendelkezik biztosnak tűnő tartózkodási hellyel.

Mint írják, Fekete Dávid első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket.

E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan anyagi helyzete, a felhalmozott tartozásai, azok mértéke valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról az iratok alapján döntött, a határozat nem jogerős.

Fekete Dávid korábban egy károsultja szerint öngyilkossággal fenyegetőzött, mert már nem bírja a rácsok mögött.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?