FÜLES

Ez durva: rászálltak Németh Kristóf édesanyjára, a rendőrség is nyomoz

A magyar sztár édesanyjától ismeretlenek akartak kicsalni pénzt, méghozzá az idősek átverésére kitalált unokázós módszerrel.
  • Szerző: Ripost

Unokázós csaló próbált pénzt kicsalni a 43 éves Németh Kristóf édesanyjától. A népszerű színészt több ízben is próbálták telefonon átverni, sőt, barátait és családtagjait is megkörnyékezte egy erre specializálódott bűnbanda.

Németh eleinte leszerelte őket, de miután az édesanyjánál is próbálkoztak, betelt nála a pohár, és feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Úgy tudja, jelenleg nyomozás folyik a telefonos csalók ellen. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden bejelentette, hasonló ügyben elkaptak egy 23 éves férfit, aki három hónap alatt egy társával 11 millió forintot csalt ki ugyanolyan szöveggel, mint amivel a színész édesanyját is hívták.  

"Anyukámat rejtett számról hívta egy illető azzal, hogy összetörtem egy autót, és küldök egy embert, hogy adjon neki pénzt, mert bajban vagyok. Szerencsére korábban már felkészítettem a hasonló szituációkra, tehát azonnal hívott engem, én pedig egy nyomozó barátomat. Elindult a nyomozás az ügyben" – mondta felindultan a Blikknek Fórum Színház igazgatója, aki arra is kitért, szerinte elengedhetetlen, hogy az ember tájékozódjon és figyelmeztessen, főleg az idősebb embereket a csalásra. Nemrégiben őt magát is hívogatták egy budapesti telefonszámról.

"A közösségi oldalamra már ki is tettem a számot azzal a felhívással, hogy ne vegye fel senki. Ez egy automata, vagyis egy okos alkalmazás. Engem azzal hívott korábban, hogy meghozták a pizzát, nyissak ajtót, mert hiába csengetnek. Másodszor pedig, hogy összetörtem a hívó kocsiját, ezért fizessek" – mondta a színész, akinek hamar leesett, hogy átverésről van szó

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?