FÜLES

Összeomlott Alec Baldwin, ez okozhatta a szörnyű tragédiát

Összeomlott a 68 éves színész az Új-Mexikóban, a Rust című westernfilm forgatásán történt tragikus baleset miatt.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, a 68 éves színész egy fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani. A rendező nincs életveszélyben, az orvosok szerint fel fog épülni és már a kórházból is kiengedték.

Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlõtte a vezetõoperatõrt, a rendezõt pedig megsebesítette Fotó: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Az Új-Mexikóban, a Rust című westernfilm forgatásán történt tragikus baleset miatt Alec Baldwin sírva fakadt a kihallgatása során. Habár egyelőre nem kommentálta az esetet, a róla készült friss fotók minden szónál többet mondanak. Jól látszik, hogy a színész borzalmas állapotba került, teljesen összeomlott a történtek után.

Alec Baldwin Fotó: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

A helyi rendőrség jelenleg is nyomozza a baleset körülményeit, ezért a forgatás új-mexikói helyszínét kordonokkal kerítve lezárták, a film további munkálatait pedig határozatlan időre felfüggesztették.

A Retro Rádió péntek reggeli adásában Bochkor Gábor és Lovász László Magyarország talán egyetlen fegyvermesterét, Gonda Zsoltot kérdezte arról, hogy vajon mi történhetett. A szakember szerint pedig a spórolás miatt következhetett be a kettős tragédia – írja a Bors.

„Amerikában más szabályozás alá esnek a filmes fegyverek, éles fegyverekkel forgatnak, csak vaktöltény használata van előírva. A balesetek nagy része azért fordulhat elő, mert a produkció spórolni akar és nem kérik fegyvermester segítségét, inkább a kellékesre bízzák. Mivel ott szinte mindenkinek van fegyvere, ezért kvázi mindenki ért hozzá, akárcsak az autóvezetéshez” – árulta el Zsolt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?