Létrehozva: 2017.12.29.

Megszólalnak a férfiak: Ezért boldogtalanok a kapcsolatukban

Általában szûkszavúak az érzéseiket illetõen; most egy online portál összeszedte, mire panaszkodnak a legtöbbet. Mutatjuk, mi az, amirõl sokszor fogalma sincs a nõknek - és azt is, mit tehetsz, hogy jobb legyen a kapcsolatotok!

A férfiak sokkal nehezebben beszélnek a problémákról, mint a nők – pedig minél tovább vagytok együtt, annál több merül fel. Egy online portál összeszedte, mi az a 10 dolog, amire a tartós kapcsolatban élő férfiak a legtöbbet panaszkodnak.

1. Még be se lép az ajtón, máris panaszáradatot zúdítasz rá

Ami lehet munkahelyi, háztartási, vagy rokonokkal kapcsolatos. Nem arról van szó, hogy a férfiak nem szeretik meghallgatni a párjukat, sőt: segíteni akarnak – de hazaérkezéskor szükségük van egy kis időre, míg lecseng a munkahelyi hajtás, és ráhangolódnak az otthonra. Érdemes ezt kivárni, utána sokkal jobban tudnak figyelni – és ez egyébként a nőkre is igaz.

2. Mindig a férfi szervezi a közös programokat

Ha már régóta együtt vagytok, ideje elengedni a „kezdeményezzen a férfi” elképzelést – nőként te is lehetsz kreatív, kezdeményező, és megszervezheted a közös hétvégét. Hidd el, a párod imádni fogja!

3. Beszélgetés? Kizárólag a gyerekekről!

Eszméletlen fontos, igen, hiszen értük van minden. De a férfiaknak igénye van arra, hogy néha másról is beszélgessetek a párjukkal, úgy, mint a kapcsolat elején. Hiszen nem csak a gyerekek miatt vagytok együtt.

4. Ne maradjon el a romantika!

Nagyon sok férfi panaszkodik arra, hogy miután belekényelmesedtek a kapcsolatba, a nőket is bedarálja a napi rutin, és elmaradnak a romantikus esték, kedves gesztusok. Beszéljétek meg, hogy legalább havonta egyszer elmentek valahova, vagy otthon változtatjátok meg a hangulatot!

5. Ne legyen kevesebb a szex!

Ha kevésbé kívánod a párod közeledését, mint az összeköltözés vagy a házasságkötés előtt, annak valami mély oka van – és azt érdemes kinyomozni. Ugyanis minden probléma közös, és egy párkapcsolat sem marad sínen az elköteleződés után: végig keményen dolgozni kell érte, mindkettőtöknek.

6. Ne gyűjtögesd a haragot!

A férfiak nem szeretik, ha látszólag minden rendben van, majd a nő sárkányként kitör, hogy például keveset segít a házimunkában. Honnan kellene tudnia, hogy valami nem stimmel, ha nem beszélsz róla? Mindent, ami zavar, azonnal meg kell mondani – lehetőleg úgy, hogy ne veszekedés legyen belőle.

7. Lehet más véleményetek dolgokról

Vallási, politikai kérdésekben vitának van helye, veszekedésnek nincs, ahogyan annak sem, hogymegpróbáld a te véleményedre állítani őt. Beszéljétek meg egymás nézőpontjait, ami erősíti is a kapcsolatotokat – de ne akarjátok megváltoztatni egymást.

8. A szexszel kapcsolatban legyenek közösek a döntések

A férfiak nehezen törődnek bele, ha hetekig hozzá sem értek egymáshoz. Ha probléma van a szexualitással, vagy már nem kívánod őt, meg kell beszélni, és szükség esetén külső segítséget kérni; hiszen az egyik legfontosabb elem a párkapcsolatban, enélkül véget is érhet.

9. Nem csak a te érzéseid léteznek egy problémával kapcsolatban

A közös helyzetekben a férfi meglátásaira és érzelmeire is figyeljetek. A pasik sokat panaszkodnak arra, hogy a párjuk gyakorlatilag nélkülük dönt olyan helyzetekben, ami mindkettőjüket érinti. Mielőtt változtatni akartok valamit, mindig együtt hozzátok meg a döntést.

10. Ne legyen túl sok a munka

Egyensúlyt kell teremteni a munka és a magánélet között, hiszen nem sok értelme van párkapcsolatban élni, ha soha nem látjátok egymást. Helyet kell csináljatok a közös időnek az életetekben. Általában ez inkább a férfiak felé elvárás, a nők hajlamosabbak megfeledkezni erről, és bevállalni extra túlórákat, hétvégi munkát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

astronet.hu

A Szeretet angyala vigyáz ránk március 26. és 30. között

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza