OLDALVONAL

Újra lehetnek nézők a lelátón? Így folytatnák a focibajnokságot

Zbigniew Boniek, a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) elnöke arra kérte Mateusz Morawiecki miniszterelnököt: engedélyezze, hogy szurkolók is lehessenek a stadionokban a szezon folytatásában.
  • Szerző: ST

A március 9. óta szünetelő lengyel labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) jövő pénteken folytatódik, de a kormány döntése értelmében a mérkőzéseket – a koronavírus-járvány miatt – zárt kapuk mögött rendezik. A Przeglad Sportowy című lapnak adott interjújában Zbigniew Boniek, a helyi szövetség elnöke elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, engedélyezze, hogy korlátozott számban beengedjék a szurkolókat a meccsekre – írja az MTI.

Fotó: AFP

„Mindannyian vissza akarunk térni a valósághoz. Megnyitották a bevásárlóközpontokat, az éttermeket és a parkokat, ezért beszélnünk kell arról is, hogy megnyissuk a stadionokat a nézők számára”

– nyilatkozta Boniek.

A Juventus és az AS Roma korábbi kiváló középpályása hangsúlyozta: nem tömeges eseményekben gondolkozik, mérkőzésenként legfeljebb 999 ember lehetne a lelátókon. Hozzátette, ez a megoldás biztonságos lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat.

„Szövetségünk elkészítette azt a speciális programot, amely tartalmazza a szabályokat. Ezeket a kluboknak követniük kell. Ha a kormány elfogadja ezt, akkor a szezont szurkolók előtt fejezzük be. Ha nem, akkor nélkülük”

– mondta Boniek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?