TÜZELŐÁLLÁS

Valóban megfélemlítették az úszóedzőket!

Aligha önszántukból álltak ki Kiss László mellett az úszóedzők. A testület tagjait a szövetség vezetése kézben tartja.
  • Szerző: MV

Úgy tűnik, fején találta a szöget Szabó József, aki a %%-nak úgy vélekedett, az úszóedzők azért álltak ki Kiss László mellett, mert meg voltak félemlítve.

Tudják, mit kell csinálniuk, senki sem meri felemelni a szavát.

Pontosan ez történt az úszószövetség szerdai edzőbizottsági ülésén, amikor Kiss sorsáról szavaztak. A voksolás egyik résztvevője, Sárdi Ákos a hvg-nek elmondta, a testület tagjait a szövetség vezetése kézben tartja, mivel az összes edzőnek olimpiai vagy olimpiai reménység versenyzői vannak.

A szakmai kérdés előtt mintegy két óra azzal telt el, hogy ki kell állni Kiss mellett.

 

"A versenyekre a szövetségnek van joga úszót nevezni, aki tehát azt akarja, hogy a versenyzője kijuthasson nagy nemzetközi viadalra, egyet kell értsen a legfőbb vezetéssel. Az edzők nem is a saját, hanem a versenyzőik érdekeit nézve írnak alá olyan nyilatkozatokat, amelyekkel nem is feltétlenül értenek egyet. Ez a zsarolási metódus, a visszautasíthatatlan ajánlat."

Sárdi azt követeli, Gyárfás álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el, hogy a méltatlanul meghurcolt úszóedzők nyomás alatt voltak, amikor Kiss mellé álltak.

Szabó Joe a %%-nak azt is elárulta, a Kiss László-ügy inkább Gyárfás Tamás ellen robbant ki, a legtöbben őt szeretnék elmozdítani az úszószövetség éléről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?