TÜZELŐÁLLÁS

Hirtelen mindenki Schumacherre figyel, óriási érdeklődést kelt

A hétvégén kezdődik a 2021-es Forma-1-es világbajnokság. A mezőnyben ismét ott találjuk Schumacher nevét, aki óriási figyelmet kelt.
  • Szerző: Ripost

Mick Schumacher ezen a hétvégén a Haas csapatában mutatkozik be a Forma-1-ben, és Nico Rosberg szerint a szereplése nagyobb figyelmet fog kelteni a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnál – írja az Insideracing oldal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumacher idén mutatkozik be a Forma-1-ben

Mick Schumacher idén mutatkozik be a Forma-1-ben (Fotó: AFP)

A német-finn kettős állampolgársággal rendelkező egyszeres F1-es világbajnok Rosberg szerint óriási teher lesz Schumacheren.

„Nem könnyű egy legenda fiának. Micknek tízszer olyan nehéz dolga lesz, hiszen édesapja, Michael nem rég fejezte be a versenyzést, és óriási sikereket aratott. Hatalmas médiaérdeklődés övezi majd Mick szereplését, valószínűleg jobban figyelnek majd rá, mint Lewis Hamiltonra, aki a nyolcadik vb-címét veszi célba. Remélem, Mick félre tudja tenni ezt, és képes lesz kizárólag a feladatára koncentrálni. A média nem hagy neki nyugalmat, időre és türelemre lesz szüksége ahhoz, hogy ezt kezelni tudja. Nekem hét évet kellett várnom az első futamgyőzelemre, és 11 esztendőt az első vb-címre.”

Nico Rosberg és édesapja, Keke két F1-es világbajnoki trófeát szereztek. Keke 1982-ben egyetlen futamgyőzelem birtokában nyerte meg a vb-t, míg fia, Nico 2016-ban hatalmas csatában legyőzte csapattársát, az azóta hétszeres világbajnokká avanzsált brit Lewis Hamiltont.

Kétségtelen, hogy Mick Schumachernek nehezebb dolga lesz, ha túl akarja szárnyalni édesapja teljesítményét. A most 51 éves Michael Schumacher 306 versenyen indult, hétszer volt világbajnok, 91 futamot nyert meg, 155-ször állt a dobogón és 68-szor rajtolt a pole pozícióból pályafutása során.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?