TÜZELŐÁLLÁS

Legőrültebb dolgairól vallott a botrányhős Mike Tyson

500 millió dollárt herdált már el Mike Tyson. Nem lehet könnyû ennyit költeni. Ha érdekel a módja, a boksz fenegyereke elárulja, neki hogyan sikerült.
  • Szerző: vav

Minden idők legfiatalabb (20 éves és 144 napos), és legbalhésabb profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka volt Mike Tyson. A legendás Muhammad Ali után ő a világ egyik legismertebb (ex)bunyósa – és kétségkívül a legőrültebb is.

Ez persze már a múlt, „Vas Miki” az 50-hez közelítve felnőtt, józanabb életet él, és tudja, hogy sok mindenben hibázott. Többek között abban is, ahogyan a vagyonát kezelte.

A CNBC-nek elmondta: számításai szerint 300 millió dollárt keresett csak a boksszal, de ennél is sokkal többet szórt el!

2003-ra csődbe jutottam. Fogalmam sem volt, hogyan kéne kezelnem a pénzem, hát még azokat az embereket, akik a pénzem miatt gyűltek körém

- emlékezett vissza élete legnehezebb szakaszára Mike Tyson.

500 millió dollárt herdáltam el.

S hogy mi mindenre szórta a pénzhegyeket? Íme, néhány példa az eszeveszett költekezésére:

  • saját állatkerttel ellátott luxusvillát vásárolt, amelyben oroszlánjai és tigrisei is voltak;

  • kerékpárlánc kinézetű aranyékszereket tervezett és hordott;

  • saját igényei szerint csináltatott limuzinokat, a luxusjárgányokkal teli gépparkjához különleges Ferrarik, Lamborghinik és Rolls-Royce-ok tartoztak;

  • a rács mögé rendelt homárt Maine-ből, a nemi erőszakért kapott 6 éves börtönbüntetése alatt;

  • vagyonokat költött tartásdíjra is: négy feleségétől nyolc gyermeke született.

Amikor Tyson bajba került, elmondása szerint a milliárdokat érő járműveit szinte egy vajaskenyérért adta el:

"Mindenképpen pénzre volt szükségem, ezért eladtam hatvankét járművemet, köztük sportkocsikat és motorokat – összesen 3,3 millió dollárért."

Rossz srác vagyok, sok hülyeséget csináltam, és szeretném, ha ezekért bocsánatot nyernék.

Miután egy borzalmas balesetben elhunyt az egyik kislánya (a négyéves Exodust 2009-ben megfojtotta egy futópad kábele), Tyson végképp jó útra tért. Hívő muszlimként felhagyott az alkohollal, évekig vegán volt, és tigrisek helyett galambokat tenyésztett.

A People With Money szerint mára anyagilag is egyenesbe jött: részvényekkel, ingatlanokkal ügyesen sáfárkodva, az ismertségével is élve, immár újra 250 millió dolláros vagyonnal bír.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?