TÜZELŐÁLLÁS

Koronavírus-sokk a Super Bowl előtt

Óriási volt az ijedség a sztárok körében. Életük nagy meccse előtt pár nappal jött a koronavírus-sokk. Remélhetőleg sikerült izolálni a fertőzést.
  • Szerző: vav

Hétfőre virradó éjjel játsszák a világ egyik legnagyobb érdeklődés kísérte sporteseményét. A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) idei fináléja, az 55. Super Bowl előtt valóságos koronavírus-sokk érte a címvédő Kansas City Chiefs játékosait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mahomes haján látszik: ő is hiába várta a fodrászt
Fotó: Instagram

A Tampa Bay Buccaneers elleni NFL-nagydöntőre készülő kansasi amerikaifocisták többségének a haját a minap vágta volna le a fodrászuk. Az illető meg is érkezett a csapat edzőközpontjába, ahol már elkezdte nyírni a center Daniel Kilgore frizuráját, amikor kiderült: pozitív a koronavírustesztje.

Koronavírus-sokkot okozott a fodrász

Sajtóhírek szerint húsz Chiefs-játékos került volna még sorra a fodrásznál, köztük a szupersztár Patrick Mahomes is. Ebből azonban nem lett semmi. Az illetékesek azonnal riadót fújtak: az egyaránt maszkot viselő Kilgore-t és a borbélyt is kivezették a helyiségből.

Előbbi az elkapó Demarcus Robinsonnal együtt megfigyelés alá került, és egyelőre kétséges a részvételük a Super Bowlon. Csak akkor játszhatnak, ha öt egymást követő napon negatív tesztet produkálnak.

Egészségügi dolgozók ezrei a lelátókon

Az 55. Super Bowlt a fertőzésveszély elleni óvintézkedések miatt csak 22 ezer néző tekintheti majd meg a floridai helyszínen (Tampában), az egyébként 70 ezer férőhelyes Raymond James Stadionban. A szurkolók számára kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás a mérkőzésen.

A jegyek harmadát olyan egészségügyi dolgozók között osztották szét, akik már be vannak oltva a koronavírus ellen. A liga ezzel szeretné kifejezni tiszteletét és háláját a világjárvány során a frontvonalban dolgozó emberek felé.

Ki lesz a főszereplő: Mahomes, Brady vagy The Weeknd?

A hatszoros győztes, tavaly a New England Patriotstól szerződtetett Tom Brady vezérelte Buccaneers az első csapat, amely hazai pályán játszhat Super Bowlt. A Kansas City 1969 és 2019 után harmadszor, a Tampa Bay 2002-t követően másodszor lehet a liga legjobbja.

A nagy csinnadrattával beharangozott meccs félidei show-jának sztárfellépője a kanadai The Weeknd lesz, aki a jövő évi, 104 állomásból álló világkörüli turnéja keretében a magyar fővárosban is fellép. 2022. november 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?