TÜZELŐÁLLÁS

Kínzó fájdalmakkal kellett kórházba vinni a magyar olimpiai bajnokot

Liu Shaolin Sándor elképesztő akaraterővel visszatért a jégre, és betegen is helytállt Calgaryban. Testvére pedig ezüstérmet nyert 500 méteren.
  • Szerző: HBK

Az első döntős napon megszületett az első magyar érem Calgaryban, a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első állomásán: Liu Shaoang 500 méteren a második helyen végzett.

Az ötszázas táv győzelmével a vk-viadal előtt egyébként az idősebbik Liu, Shaolin kacérkodott, és talán ott is lett volna a végelszámolásnál, ha csütörtökön nem történik meg a baj…

„Izomgörcsökkel és lázzal vittem kórházba csütörtökön Sanyit, vírusos influenzája van, mindezek után nagyon durva, amit szombaton csinált” – idézte Bánhidi Ákost, a válogatott edzőjét és menedzserét a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hivatalos oldala.

Liu Shaolin viszont nem adta fel, a negyeddöntős futamának megnyerése után a négyes pályát kapta az elődöntőben, ahonnan nem volt ereje feljebb kapaszkodni, a B-döntőben viszont megmutatta, mire képes: betegen is ellentmondást nem tűrően korcsolyázott és majdnem egy másodperces előnnyel nyert – ez összesítésben a hatodik helyet jelentette a számára.

És ezeket olvastad már?