TÜZELŐÁLLÁS

Hiába harcoltak a kajakosok? Idén sem biztos a győzelmük

Nem ők az esélyesek saját kategóriájukban.
  • Szerző: KL

Nagy port kavart a tavalyi évben, hogy a riói olimpián aranyérmet szerző női kajaknégyes csupán egy tagja képviselte magát az Év sportolója-gálán. A négyes egyik tagja közösségi oldalán fakadt ki akkor, hogy semmibe vették aranyérmüket. Vajon idén sikerül nyerniük?

Tavaly a férfi labdarúgó-válogatott lett az „Év csapata” a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által rendezett gálán. Az Európa-bajnokságra 44 év után kijutó focisták mögött végzett a második helyen a női kajaknégyes.

 

Ez idén sem jött össze. Nem baj, négy év múlva újra megpróbáljuk! De vajon mit kéne még? A fiúknak gratulálunk, imádtam én is szurkolni Nekik a nyáron!

mondta tavaly csalódottan Szabó Gabriella, a négyes egyik tagja.

Talán emiatt is, az MSÚSZ elnöksége úgy döntött, hogy az év csapata kategóriát az idén két részre osztják. Külön díjazzák majd a klasszikus csapatsportokat, valamint az egyéni sportágak csapatversenyeit.
A 2017-ben világbajnoki címet szerző női kajaknégyesnek azonban, így sem lesz egyszerű dolga. A vizes vb-n bronzérmet szerző férfi gyorsúszóváltó mellett a Davis-kupa világcsoportjába 22 év után feljutó magyar férfi teniszezők a kategória további jelöltjei.

A tavaly jelölt csapatból csak Fazekas-Zur Krisztina van ott a mostani kajaknégyesben. Egyáltalán nem biztos, hogy idén örülhet majd, hiszen a teniszezők és az úszók is esélyesebbnek tűnnek előzetesen. Hiába tehát a vb-cím, a külön kategória – kétséges, hogy idén megnyerik a rangos elismerést. Akkor aztán tényleg feltehetik a Szabó Gabriella által megfogalmazott kérdést: "De vajon mit kéne még? "

És ezeket olvastad már?