TÜZELŐÁLLÁS

Három olimpiai bajnok állítja: félnek Gyárfástól az úszók

Hosszú Katinka keddi közleménye újabb vihart kavart. Immár egyre több jel mutat arra, hogy az úszók tartanak Gyárfás Tamástól.
  • Szerző: mv

Hosszú Katinka közleményében többek között arról ír, hogy mélységesen felháborítja, hogy tehetséges, sokat bizonyító, a világ élvonalában lévő úszóknak aggódniuk kell, vajon milyen következményekkel jár, ha hallatják a hangjukat.

A szövetség vezetősége nem csak az úszókat, teljes klubokat tart sakkban ígéretekkel vagy megfélemlítéssel.

A létbizonytalanság megőrzése Gyárfásék számára elengedhetetlen."

Szerdán Gyurta Dániel is erről beszélt, amikor kiállt Hosszú Katinka mellett. Azt mondta, nyíltan nem beszélhetnek a gondokról.

"Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni."

Nagy kérdés, hogy miért nem lehet nyíltan beszélni a gondokról egy olyan szövetségnél, amely a kommunikációja szerint demokratikus elvek mentén működik?

Márpedig Hosszú és Gyurta előtt Szabó József is erre utalt a %%-nak, szerinte sem mernek szót emelni Gyárfás Tamás ellen.

"Senki sem meri felemelni a szavát, talán meg vannak félemlítve, és tudják, mit kell csinálniuk. Katinka régóta tapasztalható problémákat említ, viszont ő olyan pozícióban van, hogy adnak a szavára."

Szabó József, Gyurta Dániel és Hosszú Katinka is olimpiai bajnoki címekkel büszkélkedhet, hárman állítják ugyanazt: tényleg félnek az úszók a szövetség elnökétől, Gyárfás Tamástól?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?