TÜZELŐÁLLÁS

Egyértelmű üzenet, Dzsudzsák Balázs így jelzett Marco Rossinak

Kiváló teljesítményt nyújt a labdarúgó NB I-ben Dzsudzsák Balázs. A Debrecen 34 éves kulcsembere továbbra sem mondott le arról, hogy a válogatottban szerepeljen.
  • Szerző: Ripost

Dzsudzsák Balázs tavaly ősszel, 12 évnyi külföldi légióskodás után tért haza. A Debrecennel megnyerte az NB II-es bajnokságot, most pedig az élvonalban szerepel. Nem titkolja, szeretne visszatérni a magyar válogatottba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák szombaton gyönyörű gólt szerzett a Paks ellen Fotó: Nemzeti Sport

Két gól, két gólpassz

Az újonc Debrecen az eddigi három forduló során veretlen, kilenc gólt szerzett, és Dzsudzsák Balázs négy találatban szerepelt vállalt. A Loki csapatkapitánya szombaton gólt lőtt és gólpasszt adott a Paks ellen, korábban az Újpest ellen előkészítőként jeleskedett, míg az első fordulóban büntetőből vette be a Honvéd kapuját. A 34 éves futballista várakozás felett teljesít, így ismét szóba kerülhet a neve a válogatottnál.

Várakozás felett

Marco Rossi együttese szeptember 2-án világbajnoki selejtezőn Angliát fogadja, és nagy kérdés, hogy Dzsudzsák ott lesz-e a keretben?

„Azért nehéz erre válaszolni, mert más szerkezetben játszik a Debrecen és másban a válogatott – mondta nak Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány, televíziós szakértő. – De az kétségtelen, hogy Dzsudzsák Balázs a vártnál jobb teljesítményt nyújt a középső középpályás poszton, tényleg várakozás felett játszik, figyelemre méltó a produkciója. Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy más a nemzetközi porond, és a más a hazai bajnokság, függetlenül attól, hogy az NB I is egyre erősebbé válik. Marco Rossi szövetségi kapitány többször is elmondta, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a nemzeti csapatnál, így Dzsudzsák Balázs előtt is.”

Két év után térne vissza

Dzsudzsák olyan teljesítményt szeretne nyújtani az NB I-ben, amivel esélye lehet visszatérni a válogatottba. Nagy fájdalma volt, hogy nem szerepelhetett a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, ahol a magyar csapat emlékezetes eredményeket ért el. A rutinos szélső 2019. november 19-én a Wales elleni vesztes Eb-selejtezőn játszott legutóbb a nemzeti csapatban. Ha ismét szóhoz jutna, akkor 109 szerepléssel élre állna a válogatottsági örökrangsorban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?