TÜZELŐÁLLÁS

Döntött a bíróság Ronaldo budapesti réméről

Számára élet-halál kérdés volt. Kiderült, kiadják-e Portugáliának a focivilág botrányait a magyar fővárosból kirobbantó hekkert.
  • Szerző: vav

A Fővárosi Törvényszéken ma tárgyalták a nemzetközi futballbotrányok sorát - többek között a Cristiano Ronaldóval szembeni nemierőszak-vádról - kirobbantó G. Pinto kiadatási ügyét. Az elsőfokú ítélet szerint a bíró elrendelte a Football Leaks mögött álló 30 éves portugál fiatalember átadási letartóztatásba helyezését. Õt és a vele együtt budapesti lakásában lefoglalt tárgyakat is átadják Portugáliának.

 

"A portugál hatóságoknak az az érdekük, hogy közvetve vagy közvetlenül valami történjen velem. Kérem a bíróságot, hogy ezt mérlegelje.

Ez élet és halál kérdése, ne adjon ki Portugáliának

- mondta Pinto a trágyalás során az Index tudósítása szerint.

Ügyvédje szerint a lefoglalt személyes tárgyak átadása több okból is aggályos; azok minimális része kötődik a védence ellen hazájában felhozott vádakhoz. Viszont tucatnyi ország bűnüldöző és adóhivatali szervei "könyörögnek" a birtokában lévő, sok millió dokumentumért.

A Fővárosi ügyészség lapunknak az válaszolta, a magyar ügyészség az európai uniós átadási eljárásban látja el a vonatkozó egyezmény szerinti feladatát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?