TÜZELŐÁLLÁS

Csapatot keres a magyar sztárkapus

Nincs klubja a legmagasabban jegyzett magyar hokikapusnak, Vay Ádámnak, akit áprilisban a divízió I/A-s világbajnokság legjobb hálóőrének választottak.
  • Szerző: mv

Két évet töltött el az NHL-ben szereplő Minnesota Wild kötelékében Vay Ádám. A nagycsapatban ugyan nem kapott lehetőséget, de a klub két farm együttesénél folyamatosan játszott.

Az AHL-ben és az ECHL-ben, a második és a harmadik legerősebb észak-amerikai ligában védett. Májusban távozott, de a %RIPOST%-nak elmondta, minden vágya, hogy visszatérjen.

"Az NHL-t soha nem fogom feladni! Bármilyen öreg legyek, bárhol is védjek, mindig az lesz a fő célom, hogy ott szerepeljek!"

A magyar kapus túlzás nélkül „bevágódott” az amerikaiaknál. Az elmúlt két évben beválasztották őt a legszexibb hokisok közé, majd azzal keltett figyelmet, hogy bunyóba keveredett egy meccsen, és kiütötte az ellenfél kapusát.

„Imádták azt a bunyót. A csapattársaim tudták, de addig nem látták, hogy jártas vagyok a küzdősportokban. A hokiban mindig megvédik a kapusokat, de engem nem kellett, kiálltam magamért. Megkaptam a tiszteletet a csapattagoktól, a nézőktől és az ellenfelektől is. Azt is szerették bennem, hogy keményen dolgoztam, és hajtottam a helyemért.”

Az amerikai kaland után Vay Ádám májusban a kazah Szariarka Karagandihoz szerződött, de nem tartott sokáig a frigy. Augusztusban szerződést bontottak.

Borzalmasan éreztem magam. Nem túloztam, amikor azt mondtam: ha ott maradtam volna, talán már egy kötélen lógnék. Nem éreztem magam csapattársnak, alig volt olyan társam, aki beszélt volna angolul.”

A 24 éves kapusnak jelenleg nincs klubja, a %% információja szerint többek között az osztrák HC Innsbruckkal tárgyalt. 

„Most Újpesten készülök, itthon tartom formában magam. Külföldön szeretném folytatni, de csapatneveket nem mondhatok. Folyamatosan tárgyalok az érdeklődőkkel.”

Vay Ádám a magyar válogatott első számú kapusa. Az áprilisi budapesti divízió I/A-s vb-n a legjobb hálóőrnek választották, de nem lehetett maradéktalan az öröme, hiszen a csapat az utolsó másodpercekben bukta el a feljutás lehetőségét a britek ellen.

„Mindig büszkeséggel tölt el, ha felhúzhatom a válogatott mezét. Nagy szívvel játszom. A britek elleni kudarc már a múlté. Hiába rágódunk, nem tudunk rajta változtatni. Legközelebb jobb lesz!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?