OLDALVONAL

Történelmi sikerre készül a Fradi, 24 éve várnak erre a szurkolók

Harmadszor szerepel valamelyik európai labdarúgókupa főtábláján a Ferencváros. A magyar bajnok 1995-ben és 2004-ben nem tudott nyerni hazai környezetben, ráadásul idén is vereséggel nyitott a Groupama Arénában.
  • Szerző: ST

A Ferencváros csütörtökön a CSZKA Moszkva ellen törheti meg az átkot, és nyerheti meg első főtáblás meccsét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első idei El-csoportkörös hazai találkozón a bolgár Ludogorec 3-0-ra győzött a Groupama Arénában. Az El elődjének számító UEFA-kupában 2004-ben jutott főtáblára a Fradi, akkor a holland Feyenoord ellen 1-1-et játszott, a svájci Baseltől 2-1-re kikapott a Puskás Ferenc Stadionban.

A Fradi győzni tudott Moszkvában
Fotó: MTI

Ezt megelőzően a Bajnokok Ligájában volt főtáblás a klub 1995-ben, akkor a spanyol Real Madrid ellen 1-1-es, a svájci Grasshoppers ellen 3-3-as döntetlen született, míg a holland Ajax 5-1-re nyert az Üllői úton.

Csütörtökön azonban van esély arra, hogy meglegyen az első siker, hiszen a CSZKA-t idegenben is le tudta győzni 1-0-ra a Ferencváros, és az orosz együttes továbbjutási esélyei szinte elszálltak azzal a vereséggel.

„Egészen más meccs lesz, az biztos, hiszen tudjuk, hogy nincs két egyforma összecsapás. Nehéz mérkőzés lesz, mert jó csapatról van szó, ráadásul biztosan az is motiválja a moszkvaiakat, hogy szeretnének visszavágni a hazai vereségért– idézi a Moszkvában győztes gólt szerző Varga Roland szavait a klub honlapja.

Varga Roland győztes gólt szerzett Oroszországban
Fotó: MTI

Érdekesség, hogy a Fradi jóval eredményesebb főtáblás meccseken idegenben. Idén a CSZKA-t győzte le, 2004-ben 1-0-ra nyert a skót Heartsnél, 1995-ben pedig 3-0-ra a svájci Grasshoppersnél.

A Ferencváros csütörtökön – várhatóan telt ház előtt –, 21 órától fogadja a CSZKA Moszkvát, esetleges győzelmével pedig megszakadna a rossz sorozata, és nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

És ezeket olvastad már?