OLDALVONAL

„Ez a legjobb orvosság” – Törőcsiket gyógyítja a válogatott játéka

Csillogó szemmel nézi a magyar labdarúgó-válogatott meccseit a két agyműtéten átesett, legendás futballista. Még mindig a foci az élete.
  • Szerző: Ripost

Az egész ország büszke lehet a magyar labdarúgó-válogatott hősies helytállására a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A világbajnok franciák után, Münchenben az előző vb-győztes németek dolgát is megnehezítő nemzeti csapatunk játéka és küzdőszelleme jó hatással van a nagybeteg Törőcsik Andrásra is.

Törőcsik Andrásnak jót tett a magyar válogatott várakozáson felüli helytállása az Eb-n
Fotó: MTI

„Nem akarok nagy szavakat használni, de a labdarúgás az egyik legjobb orvosság a gyógyulására. Amikor a magyar válogatottat látja játszani, csillognak a szemei. Ha feltűnnek a nemzeti csapat meggypiros mezét viselő játékosok, rögtön mosolyogni kezd”

- mondta többek között Törő barátja, Pintér István a Blikknek.

Az Eb-meccsek tehát gyógyítják az Újpest és a magyar válogatott legendás támadóját, aki évekkel ezelőtt két agyműtéten, pár hónapja pedig a koronavírus-fertőzésen is átesett. A 66 éves Törő különösen akkor boldog, ha vendégei érkeznek, és együtt nézhetik a foci-Eb meccseit.

„Szeret társasági életet élni. Ilyenkor sokkal élénkebb és vidámabb. Az ismerősei is tudják ezt, ezért gyakran látogatják. Remek állapotban van, szerencsére az étvágyával semmi gond nincs. Fontos, hogy sportoljon, ezért rendszeresen edzünk közösen az újpesti Cérna-pályán. András kifogástalanul elvégzi a feladatokat. Természetesen akkor a legboldogabb, amikor a labdás gyakorlatokra kerül a sor”

- mondta Pintér, akinek a nyaralójában gyógyul az egykori közönségkedvenc.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?