OLDALVONAL

Sztárparádé a vb-megnyitón, Robbie Williamsnek teljesül az álma

Robbie Williams énekes és a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo mellett Aida Garifullina orosz operaénekesnő jut szerephez a labdarúgó-világbajnokság csütörtöki megnyitóján.
  • Szerző: mv

A Luzsnyiki Stadionban - az Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzés előtt - sorra kerülő show-műsort illetően a 44 éves brit zenész, Robbie Williams a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján megjegyezte, nagyon boldog, hogy egy ilyen különleges fellépésnek köszönhetően térhet vissza Oroszországba. Korábban ugyanis egy dala miatt kitiltották az oroszok.

"Sok mindent elértem már a karrierem során, de világbajnokságot megnyitni a stadionban helyet foglaló 80 ezer szurkoló, illetve sok millió tévénéző előtt gyerekkori álmom beteljesülése."

A FIFA közlése szerint a megnyitó felépítése némileg el fog térni a korábban megszokottaktól: a táncos látványelemek helyett ezúttal a zenéé lesz a főszerep, ráadásul a kezdő sípszó - közép-európai idő szerint 17 óra - előtt mindössze fél órával kezdődik majd a korábbiaknál rövidebb műsor. Egy elem ugyanakkor - a labdarúgás mellett a házigazda ország ünneplése - feltétlenül marad.

A hazai előadók közül Aida Garifullina, tatár származású szoprán énekes lesz jelen. Ott lesz az eseményen a kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott 41 éves brazil Ronaldo, aki a futball által megszerezhető dicsőséget képviseli majd, azt, amit minden játékos szeretne elérni ezúttal orosz földön.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?