OLDALVONAL

Súlyos betegségét követően visszatért a fiatal sztársportoló

Ikee Rikakónál tavaly februárban diagnosztizáltak leukémiát, tíz hónapot töltött kórházban.
  • Szerző: GG

Futamgyőzelemmel tért vissza szombaton Ikee Rikako leukémiával kezelt japán úszó. A 20 esztendős sportoló egy tokiói viadalon 26,32 másodperces idővel nyerte meg az 50 méter gyors egyik előfutamát, és bő két másodperccel maradt el saját országos rekordjától (24,21 mp) – számolt be róla az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ikee Rikako
Fotó: AFP

A 2018-as Ázsia Játékok hatszoros bajnoka márciusban, több mint egy év kihagyás után kapta meg az engedélyt az orvosoktól arra, hogy medencében edzhessen.

Ikee Rikako tavaly februárban egy ausztráliai edzőtáborozás során rosszul érezte magát, ezért hazautazott, hogy kivizsgálják, akkor derült ki, hogy leukémiás. Az idén nyárra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpián több számban éremszerzésre esélyesnek számított, mielőtt diagnosztizálták nála a betegséget. A több nemzeti csúcsot tartó úszó tíz hónapot töltött kórházban, és 2019 januárja óta először versenyzett szombaton.

Ikee részt vett azon a július 23-i eseményen, melyet a szervezők pontosan egy évvel az elhalasztott játékok rajtja előtt rendeztek. A gyakorlatilag üres Nemzeti Stadionban újságírók előtt zajlott a műsor, melynek részeként az úszó összefogásra buzdító üzenettel fordult a világ sportolóihoz.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?