OLDALVONAL

Sokat várt rá, valóra válhat a magyar sztársportoló álma

Szinte hihetetlen, de a 30 esztendős Hanga Ádám pályafutása során még sosem ünnepelhetett bajnoki címet, annak ellenére, hogy három országban is játszott már. Az első számú magyar kosárlabdázó Idén nagyon közel került az aranyhoz.
  • Szerző: ST

Hanga Ádám 2017 nyara erősíti a kontinens egyik legerősebb kosárlabdacsapatának számító Barcelonát. A spanyol bajnokság rájátszásában eddig minden mérkőzését megnyerte a katalán klub, a ma kezdődő döntőben pedig az ősi rivális, Real Madrid lesz az ellenfél az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Idén egyébként az egymás elleni öt mérkőzésből négyet a Barca nyert meg.

Első bajnoki címére hajt Hanga

Hanga Ádám tehát óriási esély előtt áll, a világ második legerősebb kosárligájában lehet bajnok.  A magyar kosársztár 2011 óta játszik Spanyolországban, egy év olasz kitérővel, de egyik klubnál (Manresa, Avellino (olasz), Saski Baskonia, Barcelona) sem lett még bajnok. Ráadásul a magyar NB I-ben is ezüstérem volt a csúcs számára az Albacomppal.

Van egy álmom, a spanyol bajnokság megnyerése. Ez nagyon nehéz feladat, de meglátjuk, mi történik a következő napokban

– mondta el Hanga a Barcelona honlapján.

Nagypapája emlékének is játszik

Hanga papája, Szép György márciusban hunyt el. A sportolónál az apa szerepét betöltő nagyszülő miatt lett kosaras Hanga Ádám, neki is köszönheti, hogy most a Real Madrid ellen döntőzhet. A 30 éves sztár a trófeáit, érmeit a nagyszülők budapesti otthonában szokta elhelyezni, így vélhetően oda kerülhetne majd az aranyérem is. Ezzel megköszönve papájának azt, hogy klasszis kosárlabdázót faragott belőle.

Mindent neked köszönhetek

- írta papája elvesztése után Hanga a közösségi oldalán.

A Real Madrid elleni döntő első mérkőzés ma, 21 órától rendezik Madridban. A Barca egy komoly trófeát már nyert idén, a spanyol Király-kupában megvédte címét, épp a Realt legyőzve.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?