OLDALVONAL

Sírva telefonált a gyilkos férj, megölte a sportolónőt

Eddig csak feltételezések voltak, mára kiderült, ki ölte meg az atlétát.
címkék:
  • Szerző: sk

Mint arról már beszámoltunk, holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mindössze 25 évesen elhunyt sportoló halálának körülményei miatt a nyomozás jelenleg is folyik, de azt az információt kapták, hogy a gyanú szerint a férje késelte halálra az atlétát – írja az MTI.
Elgeyo Marakwet megye rendőrfőkapitánya, Tom Makori szerda este elmondta: nagy erőkkel keresik Tirop férjét, mivel az elhuny családja jelezte: a férj sírva telefonált nekik, és Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett. Makori hangsúlyozta: szörnyű bűncselekmény történt, ezért gyors és átfogó vizsgálatot ígért.
Tiropot a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek, vitáztak a felek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen.

„Kenya elveszített egy ékszert” – írta Tiropra emlékező közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?