OLDALVONAL

Senkit nem érdekel az olimpiai megnyitó, csak nyűg a sportolóknak

Az ausztrálok alternatív nyitóünnepséget tartanak a faluban, a magyarok közül is sokan maradhatnak távol.
  • Szerző: HBK

Nyakunkon a 2016-os nyári olimpia megnyitója, ezek az ünnepségek mindig látványosak szoktak lenni, de a legtöbb sportoló nem szeret részt venni rajta, mert egész éjjel talpon kell lenniük, inkább már a versenyzésre összpontosítanának.

Négy évvel ezelőtt Biros Pétert kérték meg arra, hogy vigye a magyar zászlót Londonban, az olimpiai bajnok vízilabdázó akkor mondta el, nem szoktak részt venni ezeken a megnyitókon, mert más dolguk van már akkor.

„El kell, hogy mondjam, olimpiai megnyitóünnepségen még soha nem voltam, így nem csak zászlóvivésben, hanem az ünnepségen való részvételben is ez lesz az első alkalom. Ebben az időpontban mi általában edzünk, s valószínűleg most is én leszek jelen egyedül a csapatból az ünnepségen.”

- mondta Londonban Biros.

Hasonló cipőben járt eddig Michael Phelps is, aki eddig egyetlen megnyitón sem vett részt, ezt azzal magyarázta, hogy már az első napon ott kellett lennie az uszodában, így nem fért bele, hogy egész éjjel fent legyen, és órákat álldogáljon, ráadásul az amerikaiak mindig a sor végén szoktak lenni. A magyar zászlót ezúttal Szilágyi Áron viszi, aki később is kiutazhatott volna Brazíliába, ugyanis csak szerdán kezdődik el számára a verseny.

A britek és ausztrálok már jelezték, hogy a delegációjuk kétharmada nem fog megjelenni a Maracana stadionban, mivel a megnyitó után már versenyezniük kell a sportolóknak. Az ausztrálok állítólag arra készülnek, hogy a faluban maradó többi sportolóval együtt alternatív ünnepséget tartanak. A magyar csapat 160 fős, kérdés, hányan mennek el a hivatalos ceremóniára, a mieink várhatóan hajnali fél három után tűnnek majd fel a stadionban.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?