OLDALVONAL

Schumacherről faggatták Vettelt, nem bújt ki a válaszadás elől

Schumi az ötödik évében lett először bajnok a Ferrarival, hasonló forgatókönyvben bízik a honfitársa is.
  • Szerző: RIPOST

Nem indult jól a 2019-es szezon Sebastian Vettel számára, csak negyedik lett Ausztráliában a Forma–1 idénynyitó futamán. Ez az év azonban áttörést jelenthet neki, ha hiszünk a számmisztikában.

Vettel ugyanis Michael Schumacherhez hasonlóan az ötödik ferraris évében szerezhetné még az első bajnoki címet az olasz istállónál.

Schumi 1996-ban kétszeres világbajnokként igazolt a maranellói csapathoz, de az első négy évében vb-cím nélkül maradt. 2000-ben aztán ő lett az első, akárcsak 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben.

Vettel négyszeres bajnokként ment a Ferrarihoz 2015-ben, de az első négy szezonjában neki sem sikerült vébét nyerni az olaszokkal.

„Nem igazán szeretném összehasonlítani magam vele, habár értem a párhuzamot. Mindketten németek vagyunk, mindketten a Ferrarihoz szerződtünk, és volt négy évünk bajnoki cím nélkül. Ha majd nyerünk, akkor beszélhetünk róla! Utána Michael ferraris bajnoki címeinek a fele is elég lenne nekem!”nyilatkozta korábban Vettel az Auto Motor und Sport című lapnak.

A német pilóta vasárnap a Bahreini Nagydíjon tehet egy lépést az ötödik cím irányába. A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti 17:10 perctől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?