OLDALVONAL

Nikolics a Bayern Münchenben? Reagált a magyar focista

Megállná a helyét gólzsákunk még a német sztárcsapatban, Lewandowski mögött is?
  • Szerző: vav

Sokan fölkapták a fejüket Filipovics Vladan nemrégiben tett  hangzatos kijelentésére. A szerb származású, de (labdarúgóként, majd menedzserként) bő két évtizede Magyarországon élő játékosügynök a DigiSport Reggeli start című műsorában elmondta: szerinte az istállójához tartozó Nikolics Nemanja akár a Bayern Münchenben is megállná a helyét, a világklasszis csatár, Robert Lewandowski cseréjeként.

"Nikónak topcsapatban is lenne helye. Lehet, hogy mindenki röhögni fog, de én tudom, hogy a Bayern egy olyan csatárt keres, aki Lewandowski mögött – a cseréjeként – játszhatna Münchenben. Ha ott lenne Nikolics, lehet, hogy nem játszana rendszeresen, de

ha csak Lewandowski sérülése esetén kapna lehetőséget, akkor is biztosan megállná a helyét

– mondta a FIFA-licences menedzser.

A vajdasági születésű, négy éve magyar válogatott Nikolics a vasárnapi, 30. születésnapja alkalmából a Borsnak adott interjút. Ebben reagált ügynöke felvetésére is:

"Filip nagyon jól ismer engem, remekül egyengette eddig is az utamat, pontosan tudja, hogy azok a csapatok fekszenek nekem, amik erős támadófocit játszanak.

Egy Bayernben mondjuk tíz világklasszis támogatna, úgyhogy valószínűleg ott is menne a góllövés, amihez a legjobban értek.

– mondta Niko, aki Chicagóban éppen egy korábbi Bayern-sztárral, a világbajnok német Bastian Shweinsteigerrel játszik együtt. Persze ettől még hozzáfűzte: ez csak egy példa volt a menedzsere részéről, amivel érzékeltette, hogy a csatár specialitása a gólszerzés, amivel bármely új csapatához képes gyorsan alkalmazkodni.

Tudjátok, hogy nekem a 31-e mindig különleges: a születésnapomat és az újévet is ünnepeljük! Ma lettem 30 éves, belé...

Közzétette: Nikolics Nemanja official – 2017. december 31.

A lipcsei kapus, Gulácsi Péter mellett a legtöbbre (4,5 millió euróra, azaz 1,4 milliárd forintra) taksált magyar focista három országban összesen ötször lett gólkirály. Itthon kaposvári, majd Videoton-csatárként háromszor (2010, 2014, 2015) nyerte meg az NB I gólkirályi címét, majd légiósként a varsói Legiánál (2016), tavaly pedig már az amerikai Chicago Fire-nél bizonyult a bajnokság legeredményesebb gólszerzőjének.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?