OLDALVONAL

Közel a szakításhoz Benedek Tibor

Október 22-én választják meg a Magyar Vízilabda Szövetség új vezetését, ha nem megfelelő ember kerül az elnöki székbe, akkor szövetségi kapitányunk december 31-én befejezi.
  • Szerző: acf

A magyar férfi vízilabda-válogatott kudarcnak számító 5. helyen végzett a riói olimpián, miután a negyeddöntőben ötméteresekkel kiesett. A rossz szereplés akár Benedek Tibor állásába kerülhet, akinek a szerződése december 31-én lejár.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a hosszabbítást attól teszi függővé, hogy kit választanak meg elnöknek a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító ülésén. Nem megfelelő döntés esetén Benedek Tibor nem marad, de az is elképzelhető, hogy nem az új vezetés mással kíván számolni a jövőben.

"Megválasztják az új elnököt, elnökséget és igazából ettől függ az én döntésem is. Utána kiderül, hogy megegyezik-e az, amit gondolunk, és akkor dől el, hogy folytatom-e, vagy sem" – mondta Benedek Tibor a Nemzeti Sportnak.

Benedek Tibor szenzációsan robbant be a válogatott kispadján, a 2013-as barcelonai világbajnokságon aranyat nyert Magyarország. Emellett a nemzeti csapat dobogóra állhatott a 2014-es és 2016-os Európa-bajnokságon is. Ugyanakkor intő jel volt, hogy 2015-ben egyaránt 6. helyen végzett a magyar együttes a világbajnokságon és a Világkupán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?