OLDALVONAL

Mindenki maradjon otthon! Nagyon más lesz az idei Super Bowl

Kocsma helyett hazai fotel, de van, aki lassan már tényleg állandó szereplője a finálénak. Más lesz ez a Super Bowl nagyon, mint megszokhattuk!
  • Szerző: SK

Magyar idő szerint hétfőn hajnali fél 1-kor rendezik a Super Bowl-t. A Tampában rendezett összecsapáson a Tampa Bay Buccaneers és a címvédő Kansas City Chiefs csap össze egymással.

A koronavírus miatt nagyon más lesz az idei amerikaifutball-döntőt, mint ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, ezért öt pontban szedtük össze, miért nem lesz a megszokott az idei finálé.

Fotó: Getty Images

1. Ami eddig elképzelhetetlen, nem lesz teltház az összecsapáson. A tampai stadionba 22 ezer néző mehet be egymástól távolságot tartva. 14 500 jegyet adtak el, a liga 7500 beoltott önkéntese pedig ingyen tekintheti meg az év meccsét.

2. Sérülés nélkül is lemaradhat valaki élete meccséről. A játékosokat rendszeresen tesztelik koronavírusra, és az aktuális járványügyi szabályok szerint az is karanténba kerül, aki tünetmentesen produkált pozitív tesztet.

3. Idén csak egy sztárfellépő lesz az eseményen. The Weeknd a szünetben tartja 15 perces show-ját, a meccs eleji himnuszhoz ezúttal nem hívtak meg celebet.

4. A baráti társaságok idén Magyarországon legfeljebb odahaza nézhetik együtt meccseket, a kocsmák és éttermek erre az estére sem nyitnak ki. Persze a Super Bowlhoz hozzátartoznak az amerikai ízek, otthoni sütéssel, főzéssel, vagy online rendeléssel helyettesíthetőek az éttermek.

5. A hazai televíziónézőknek a Supwe Bowl „hangjáról”, Faragó Richardról kell lemondaniuk. A közvetítési jog idén az Aréna4-hez került, a csatorna kiváló munkatársa, a Sport TV korábbi kommentátora, Kun Zsolt közvetíti a finálét.

Van azonban valaki, aki szinte már állandó résztvevője a döntőknek. Tom Brady csillaga a klubváltással sem kopott meg. A New England Patriots irányítójaként 6 Super Bowl elsőséget begyűjtő zseni idén már a Tampát vezetheti a csúcsra. A Buccaneers egyébként az első csapat, amely a Super Bowlok történetében, amely hazai pályán játszhatja a finálét.

 

És ezeket olvastad már?