OLDALVONAL

Áttért a borra a Fradi BL-hőse a koronavírus miatt

Nehéz helyzetbe került Hajdu Attila. A budapesti kávézói és a vidéki szálláshelyei is megsínylik a vészhelyzetet, de a szőlőbirtoka üzemel.
  • Szerző: vav

Keresztbe tett Hajdu Attilának a járvány. A Fradi korábbi futballkapusának vendéglátó-vállalkozásai stagnálnak, így saját készítésű borainak eladásából próbál bevételre szert tenni – olvasható a Borsban.

Fotó: sport1tv.hu

Bár közkedveltek Hajdu fővárosi kávézói, a járvány idején azok is konganak az ürességtől.

„Az egyik kávézót korábban bérbe adtam, a másik pedig azért nem hoz bevételt, mert a környékbeli irodai negyed dolgozói áttértek a home office-ra, így nem járnak hozzánk kikapcsolódni”

– mondta a 49 éves Hajdu, aki 1995-ben a BL-csoportkörben fantasztikus vé­déseivel őrizte a Fradi kapuját.

A nehézségeket fokozza, hogy üresen áll a balatonfüredi, 50-55 vendég fogadására alkalmas szállója, a Fürjes Villa, és a vászolyi Für­jes Vendégháza is.

„Reményeim szerint augusztus végén azért majd jönnek a fürdésre, pihenésre vágyó emberek”

– mondta.

Egyetlen jó hír számára, hogy legalább a Balatonudvari és Vászoly közötti másfél hektárnyi szőlőjében serény tavaszi munka folyik.

A 10-szeres válogatott kapus igen kényes arra, hogy a munkahelyek megszűnésének heteiben a szőlészetében-borászatában dolgozók kenyere ne kerüljön veszélybe, azaz senkit sem kíván elbocsátani. Ugyanez igaz a pesti és füredi alkalmazottaira is.

„A szőlőbirtokon a járvánnyal kapcsolatos előírásokat szigorúan betartatom. Szerencsére a Fürjes márkanév azért él, mert az 1200 tőke olaszrizling és 700 tőke shiraz terméséből készült 3000 palack boromat kiszállítom a megrendelőimnek. Hétszázat már meg is kaptak”

– mesélte Hajdu, aki pillanatnyilag a Sport TV-nél sem végezheti szakértői munkáját, így bizton állítható: volt már boldogabb az életében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?