OLDALVONAL

Árván maradt Zoé és Zóra: apjuk után a kézikapus anyjuk is meghalt

Az egykori élvonalbeli kézilabdakapus Bödör Szilviát tegnap búcsúztatták.
  • Szerző: Ripost

Tavaly májusban infarktusban elhunyt a családfő, ezután Bödör Szilvia egyedül próbált helytállni gyermekei mellett, sőt még ősszel is rendszeresen szerepelt klubjában, az NB II-es Egerszegi KK-ban. A szervezetében azonban januárban rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak az orvosok. Kemoterápiás kezelést kapott, minden erejével küzdött a súlyos betegség ellen, de a szervezete feladta a harcot a gyilkos kórral szemben. Gyermekei árván maradtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bödör Szilvia hiába harcolt a betegség ellen

Bödör Szilvia hiába harcolt a betegség ellen (Fotó: zaol.hu)

A gyerekek nem beszélnek róla

„Zoé és Zóra talán még fel sem fogta, hogy mi történt velük, képtelenek mindezt feldolgozni. Nem beszélnek a két tragédiáról, pedig lehet, az lenne a jó, ha kiadnák magukból a mérhetetlen fájdalmat. Zóra az édesapja elvesztése óta pszichológushoz jár, őt és Zoét is nagyon megviselték az elmúlt hónapok„ – mesélte Bödör Gyula, az elhunyt kapus testvére, aki az árván maradt gyermekek gyámja lett. „Másfél hónap van hátra a tanévből, a lányok befejezik az iskolát Zalaegerszegen, azt követően meglátjuk, hogyan tovább. Zoé valószínűleg hozzám költözik Csurgóra. Zóra ősszel kezdi meg a gimnáziumi tanulmányait. Az a terve, hogy Zalaegerszegen marad a kollégiumban.”

Közel álltak egymáshoz

Bödör Gyula számára soha el nem múló fájdalmat jelent csütörtökön eltemetett testvére elvesztése.

„Egészen az utolsó pillanatokig bíztunk benne, hogy felépül. Az első kemoterápiás kezeléseket követően optimisták voltunk. Úgy tűnt, jobban érzi magát. Nem sokkal később azonban rosszul lett, kiderült, hogy sajnos áttétek alakultak ki a szervezetében. Hősiesen viselte a betegségét, sohasem panaszkodott. Nagyon hiányzik mindannyiunknak” – mondta a gyászoló testvér a könnyeivel küszködve a Blikknek.. Mint mondja, a gyerekeknek létrejött egy alapítvány, hogy támogatni lehessen őket, ez ad most neki erőt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?