OLDALVONAL

Aranyos napocska: Ragyogj tovább Danuta Rióban!

A büszke apuka szerint biztos, hogy holnap aranyat nyer a női kajaknégyes. Azért megijedt, amikor a lánya elkapott egy vírust a versenyek előtt.
  • Szerző: HBK

Hosszú Katinka mellett van egy másik ragyogó magyar versenyzőnk a riói olimpián, Kozák Danuta immáron négyszeres bajnokként várhatja a holnapi kajaknégyes döntőt. A %%-nak Danuta édesapja, Kozák Balázs árult el néhány titkot a lányával kapcsolatban.

Az apukát nem lepte meg lánya elsöprő lendülete, bár azért ő is megijedt kicsit, amikor kiderült, hogy Danuta elkapott egy vírust a versenyek előtt.

"A moszkvai Eb-n már láttam, hogy milyen jó formában van, számítottam az aranyakra, de infúzióra rakták, a páros után meg láttam, hogy mennyire odavan szegény, nem tudtam, hogy mennyire tudják rendbe hozni az orvosok, de szerencsére összerakták.”

Rákérdeztünk arra, hogyan ünnepelte lánya győzelmeit a tévé előtt, Hosszú Katinka nagypapája például nem mert hangosan üvöltözni a szomszédok miatt.

"A feleségemmel néztük a döntőket, üvöltöztünk, nálunk ehhez már hozzászoktak a szomszédok. Amikor Londonban nyert, a második emeletről leszaladtak az emberek a közös képviselőhöz, hogy mi történik a Kozákéknál, ölik? Akkor tudták meg, hogy most nyert a lánya olimpiai aranyat. Akkor ráadásul egyedül voltam, mert a feleségem dolgozott éppen."

A Wikipedia szerint 2007-ig Kozák Danusia néven szerepelt. Az apja most elmondta az igazságot a lánya keresztnevével kapcsolatban.

"A Danuta ősi szláv szóból ered, tulajdonképpen napot, fényest, fényességet jelent. A horvátoknál a dan napot jelent, a lengyel szókincsben a danutát már nem használják ebben az értelemben, arra van másik szó."

A büszke apuka azt is elmondta nekünk, hogy Danutát Lengyelországban családtagnak számít, hiszen az édesanyja lengyel. A holnapi négyes döntőt pedig szerinte csak akkor nem nyeri meg a női csapat, ha vízbe borulnak vagy kizárják őket.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?