OLDALVONAL

Meglepetés, ő lesz a Bayern München vezetőedzője

A Bayern München labdarúgócsapata az 55 éves szakemberrel folytatja.
  • Szerző: Ripost

Hivatalossá vált, hogy az eddig megbízottként tevékenykedő Hansi Flick lett a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Hans-Dieter Flick
Fotó: AFP

Közel négy héttel azután, hogy a felek megállapodást kötöttek, az 55 éves tréner aláírta 2023. június 30-ig szóló szerződését.

„A tinta megszáradt” – közölte csütörtökön a klub.

A korábbi másodedző novemberben, Niko Kovac távozása után vette át a csapat irányítását. Az eredeti terv az volt, hogy csak átmeneti jelleggel, előbb két mérkőzésre, majd karácsonyig, végül nyárig ül majd a kispadon. Éppen ezért némi meglepetést jelent, hogy ő marad a csapat élén.

„Az FC Bayern nagyon elégedett Hansi Flick munkájával. Az együttes a keze alatt jó irányba fejlődött, látványos futballt játszik, s ez az eredményekben is tükröződik” – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge, a müncheni klub elnöke.

A tréner irányításával a bajor csapat visszavette a vezetést a Bundesligában, s a Bajnokok Ligájában is jól áll, a nyolcaddöntő első felvonását 3-0-ra megnyerte a Chelsea otthonában, mielőtt a koronavírus terjedése miatt félbeszakadtak a küzdelmek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?