KIAJOBB

Rossz hírt kaptak a Schumacher-rajongók

Lehet-e esélye Mick Schumachernek a Ferrarinál, miután távozik Sebastian Vettel? A német sportsajtó szerint egyértelmű a válasz.
  • Szerző: vav

Ha a szezon végeztével a Ferraritól távozó Sebastian Vettel a visszavonulás mellett dönt, 1981 óta először német pilóta nélkül maradhat a Forma-1. A négyszeres világbajnokkal foglalkozó hírek hozzászólásaiból kitűnik: a rajongók leginkább abban bíznak, hogy Michael Schumacher fia, Mick Schumacher veheti át Vettel helyét az olasz istállónál, ahol apja öt vb-címet nyert. Csakhogy ennek az esélye még a német sportsajtó szerint is szinte a nullával egyenlő.

Mick Schumacher a Ferrari utánpótlásához tartozik, de...
Fotó: AFP

„Ez teljesen irreális. Schumi III-nak (Michael és öccse, Ralf Schumacher után így emlegetik a 21 éves Micket – a szerző) a Forma-2-ben elért tavalyi tizenkettedik helyezése után még fejlődnie kell ahhoz, hogy jövőre egyáltalán bejusson a Forma-1-be. Ha ez össze is jön neki, előbb egy középcsapatban lehet helye. Ő is mindig hangsúlyozza, hogy semmit sem akar siettetni, minden lépést alaposan megfontol. A Ferrari sem fog egy újoncot ültetni a versenyautójába, utoljára 1972-ben Arturo Merzario volt ilyen. Vagyis: Mick Schumacher jövőre F1-es lehet például az Alfa Romeónál, a Haasnál vagy más középcsapatnál? Igen! A Ferrarinál? Nem!”

– öntött tiszta vizet a pohárba a Sport Bild.

A lap szerint Carlos Sainz a legesélyesebb Vettel pótlására, utána Daniel Ricciardo jöhet még szóba, esetleg vészmegoldásként Antonio Giovinazzi. Külön kategória Lewis Hamilton, akinek a nevét rögtön bedobták, amint biztossá vált Vettel lelépése.

A hatszoros világbajnok érkezése is benne lehet a pakliban (évek óta erről szólnak a pletykák), de a szaksajtó szerint egyelőre nehezen elképzelhető Hamilton és Charles Leclerc pilótapárosa. A brit címvédő ráadásul nagyot kockáztatna, ha az egyeduralkodó Mercedest otthagyná a gyengélkedő Ferrariért – ha csak a jelenlegi istállója ki nem vonul az F1-ből. Ugyanakkor Hamiltontól kitelhet egy szentimentális döntés, hiszen a visszavonulása előtt sokak szerint még szeretne versenyezni a maranellói csapatnál, ahogy tette azt példaképe, Ayrton Senna is.

És ezeket olvastad már?