KIAJOBB

Olaszországból jött a hír: nagy húzásra készül Marco Rossi

Érik a különleges válogatott meccs? Szövetségi kapitányunk a cél érdekében kihasználná remek kapcsolatrendszerét.
  • Szerző: vav

Egymás után adja az interjúkat hazájában Marco Rossi, aki a Szlovákia (0-2) és Horvátország (2-1) elleni Eb-selejtezők után néhány napra hazatért Olaszországba. A világsztárokkal teletűzdelt vb-ezüstérmes legyőzése ott is ráirányította a figyelmet. A Tuttomercatoweb többek között azt is felvetette szövetségi kapitányunknak, hogy nem gondolkodott-e még egy barátságos mérkőzés megszervezésén az olasz válogatott ellen.

 

"Az olasz válogatott magas szintet képvisel. Mancini munkájának hála, ma már újra felfedezhető a csapaton a lelkesedés, rendkívül tehetséges fiatalokkal.

Jó lenne egy barátságos meccset játszani velük, de ebben az évben a szoros program miatt ez biztosan nem jön össze. Novemberben már látni fogjuk a folytatást

- jelezte Rossi, hogy az Eb-selejtezők után, az eredmények tudatában erre visszatérve, jövőre akár szóba kerülhet a magyar-olasz összecsapás.

Olasz kapitányunk számára nyilván presztízskérdés lenne egy ilyen meccs. Hiába volt ismert élvonalbeli focista (Torino, Brescia, Sampdoria), máig fájlalja, hogy edzőként hazájában a harmadosztálynál nem vitte többre. Az olasz válogatottat vezető Roberto Mancini ráadásul évekig játékostársa volt Genovában.

 

Az 1993-as Samp-csapatképen az álló sor jobb szélén Mancini, kettővel mellette Rossi:

Serena, Gullit, Platt, Rossi, Pagliuca, Mancini; Vierchowod, Mannini, Jugovic, Lombardo, Evani. What a team for UC Sampdoria in 1993-94 Serie A!

Közzétette: Mundial Style - Vintage Football – 2019. február 18., hétfő

 

Mielőtt 2012 nyarán a Honvédhoz szerződött, Rossi konzulensként tehetségeket ajánlott az akkoriban a Manchester Citynél dolgozó honfitársának. Sőt, Kispesten a kezei alatt focizott Mancini egyik fia, Andrea Mancini.

A világhírű apa 2013 júliusában díszvendég is volt a Bozsik-stadionban a Honvéd egyik Európa-liga-selejtezőjén (9-0 a montenegrói Cselik Niksics ellen).

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?