KIAJOBB

Nem kertel, végre aranyat nyerne a magyar sztár

Lőrincz Viktor nem kertel, egyértelmûen világbajnoki címet szeretne nyerni a budapesti birkózó-világbajnokságon.
  • Szerző: mv

Lőrincz Viktor pénteken kezdi a vb-t. Jó emlékeket őriz az öt évvel ezelőtti budapesti viadalról, hiszen akkor szerezte meg élete első világversenyes medálját.

Az akkori bronzérmet egy évvel később még egy követte, tavaly pedig az eddigi legszebb sikerét aratta, ugyanis megnyerte az Európa-bajnokságot a 85 kg-os súlycsoportban. Vagyis a 28 éves birkózó immár kellő tapasztalattal vág neki a mostani a vb-nek, és kijelentette, nyerni akar Budapesten.

"A 2013-as budapesti bronzérem óta olyan tapasztalatokat szereztem, amelyek kellenek ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára kerüljek. Tavaly sikerült Európa-bajnokságot nyerni. Legutóbb Budapesten felszabadultan tudtam birkózni. Feldobott, hogy a helyszínen szurkoltak a barátaim és családtagjaim. Most is érmet szeretnék szerezni, világbajnok akarok lenni!"

Emlékezetes, Lőrincz Viktor a bronzéremért küzdhetett a 2016-os riói olimpián, ám a kérdéses bírói ítéletek miatt kikapott, és az 5. helyen zárt. Azóta kiderült, elcsalták a meccsét.

A birkózó szőnyegen kívül szenvedélyes pontyhorgász, a közösségi oldalain rendre beszámol a zsákmányairól. Általában bátyjával, Lőrincz Tamással pecáznak, aki szintén szerepel a vb-n. A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Tamás szombaton áll rajthoz a 77 kg-os súlycsoportban. Mindketten a pecabotok mellett lazítanak majd a világbajnokság után.

És ezeket olvastad már?