KIAJOBB

Nem kellene lenézni a magyar fociválogatottat!

Az angol szurkolók és újságírók örülnek annak, hogy Magyarország ellen kell játszaniuk a vb-selejtezőcsoportban.
  • Szerző: SK

Nyolc meccsen öt győzelem, két döntetlen és egy vereség. Ez a magyar fociválogatott idei őszi mérlege úgy, hogy a meccseket kizárólag előzetesen erősebbnek gondolt csapatok ellen játszotta. Így jutottunk ki az Európa-bajnokságra, valamint nyertük meg csoportunkat a Nemzetek Ligájában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezért is furcsa olvasni az angol és lengyel véleményeket azok után, hogy kiderült, velük játszunk a világbajnoki selejtezőkön.

Fotó Török Attila Nemzeti Sport

Lengyelország nem könnyű, Magyarországot le kell győzni, na de a többiek? Harry Kane egymaga lő összesen 150 gólt” – reagált a BBC televíziós csatorna arra, hogy a mieink mellett még ott van a csoportban Albánia, Andorra és San Marino.
Magyarország már közel sem olyan félelmetes, 1986 óta nem szerepelt világbajnokságon. A csoportból talán a magyaroknak van a legtöbb esélye, hogy felvegyék a versenyt Angliával és Lengyelországgal, ám ez meglepő lenne” – ezt már a Sky Sports elemzésében lehet olvasni.
Általánosságban magyar focistaként Szoboszlai Dominikot említik meg, akire figyelni kell, sokkal többet nem tudnak a mieinkről.

Az esélyek alapján persze nekik van a legnagyobb esélyük a csoportgyőzelemre, amely azonnali kijutást jelent a katari világbajnokságra. A második helyezettek pótselejtezős csoportban vívhatják ki a szereplést. Tíz válogatott mellé csatlakozik a Nemzetek Ligájából két csoportgyőztes, így Magyarországnak akár harmadikként sem kell lemondania a katari viadalról. A selejtezőket 2021-ben márciustól novemberig tartják. A pótselejtezős csoportokat 2022 tavaszán rendezik.

És ezeket olvastad már?