KIAJOBB

NB I-es légiósok bevetésen, ők harcolnak az Eb-ért

Két focista csapata már kijutott a tornára, a többiek novemberben játszanak sorsdöntő meccset.
  • Szerző: sk

Tucatnyi NB I-es labdarúgó érdekelt lesz novemberben az Európa-bajnoki pótselejtezőkön. A magyar válogatott Izlandot fogadja, emellett akad négy légiós, akiket szintén egy meccs választ el a kontinensviadaltól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

November 12-én mind a négy Európa-bajnoki pótselejtezőn lesz érdekelt a magyar fociból. Számunkra a legfontosabb a mieink csatája Izlanddal a Puskás Arénában, de a másik három találkozón is lesz érdekelt a hazai bajnokságból.


Fotó: Nemzeti Sport

A Grúzia-Észak-Macedónia párharcon rögtön kettő is. A hazai oldalon a ferencvárosi Lasha Dvali alapembernek számít, úgy, hogy a Fradiban sérüléséből felépülve jobbára csak a kispadon kap helyet. Ő újpesti riválisával nézhet farkasszemet, mivel a macedónoknál alapember a szintén védő Kire Risztevszki. A két ország számára hatalmas lehetőség ez a meccs, mivel egyikőjük sem szerepelt még rangos nemzetközi tornán. Most éppen a Nemzetek Ligája D csoportja ad lehetőséget a számukra.
A szintén ferencvárosi Róbert Mak úgy került be a szlovákok keretébe, hogy márciustól szeptemberig csapata sem volt, meccset is alig játszott. Ennek ellenére csereként pályán volt az írek ellen büntetőpárbajban továbbjutó csapatban.
A Vidi cserekapusa, Emil Rockov a nemzeti együttesben is csak kispados, ám ha kijut az Eb-re a gárda, akkor jó eséllyel ott lehet az utazó keretben. Ehhez Skóciában kell továbbjutnia az együtteseknek.
A pótselejtezők egy meccsen dőlnek el, döntetlen esetén hosszabbításban, tizenegyesrúgásokkal.

Két focista válogatottja már kijutott az Eb-re, a fradista Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin Ukrajnából várhatja a behívót.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?