KIAJOBB

Mire jut a magyar kirakatcsapat a olajmilliárdok ellen?

A Veszprém férfi kézilabdacsapata a hétvégén mérkőzik meg a világ legjobb csapataival a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A magyar bajnok a dúsgazdag PSG-vel játssza az elődöntőt.
  • Szerző:

Az olajmilliárdokból felpumpált francia sztárcsapat 15 millió euróból (kb. 4,5 milliárd forint) gazdálkodik, míg a Veszprém költségvetése ennek nagyjából a felét, 8 millió eurót teszi ki (kb. 2,5 milliárd forint).

A csoportkörben ez a különbség ki is jött, hiszen oda-vissza verte a PSG a magyar együttest.

Csak kis különbség van a két topcsapat között, nagyon sok múlik majd a kapusokon, Aron Pálmarsson felépülésével pedig jóval erősebb lett a Veszprém

– mondta el a %%-nak Carlos Ortega, a Veszprémet 2015-ben BL-döntőbe vezető spanyol szakember.

A legutóbbi két Bajnokok Ligája-finálét elbukó Veszprém az idei szezonban nem számít esélyesnek, a fogadóirodák is Nagy Lászlóék végső sikerére fizetnék a legtöbb pénzt. A legutóbbi két négyes döntő óta azonban új húzóemberek kerültek előtérbe a bakonyiaknál, ami meghozhatja a várva várt sikert.

Amikor a Veszprém vezetőedzője voltam, akkor Chema Rodríguez és Momir Ilics játéka kapott kiemelt szerepet, mostanra ezt a pozíciót Aron Pálmarsson és Lékai Máté vette át

– folytatta Ortega.

A hazai porondhoz képest a kölni négyes döntőben anyagilag nem lesz kiemelkedő a Veszprém 2,5 milliárd forintos költségvetésével. A fentebb említett, anyagiakban bővelkedő PSG mellett a másik ágon szereplő Barcelona és a Vardar Szkopje a Veszprémhez hasonló összegből, 7-7 millió euróból (kb. 2 milliárd forint) gazdálkodik. A katalánok büdzséjét egyébként két éve húzta meg pár millióval az anyaklub.

A Bajnokok Ligája megnyerésére ennek ellenére is van esélye a Veszprémnek, főleg annak fényében, hogy a négyes döntőkben általában nem a legfőbb favoritok szoktak diadalmaskodni.

Nagyon nehéz tippelni a BL-győztesére, ha megnézzük a legutóbbi döntőket, akkor mindig a kapusok teljesítménye döntötte el az aranyat

– zárta mondandóját Ortega.

 

 

Program (TV: Sport1):
június 3.
elődöntők
15.15: Telekom Veszprém – PSG Handball
18.00: RK Vardar Skopje – FC Barcelona Lassa

június 4.
 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?