KIAJOBB

A koronavírus miatt nem dolgozhat a Manchester City mellett a magyar munkatársa

„Profi, de családias klub” – a BL-elődöntős csapatról beszélt az MLSZ-t erősítő Dinnyés Márton.
  • Szerző: SK

Először juthat be a Bajnokok Ligája fináléjába a Manchester City labdarúgócsapata. Az angolok az elődöntő első meccsén a Paris Saint-Germain otthonában lépnek pályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Magyar emberként az utóbbi években legtöbbször talán Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályvezetője volt Bajnokok Ligája-meccseken. A hazai szövetséget közel húsz éve szolgáló szakember ez UEFA helyi sajtófőnökeként dolgozott előbb a Juventus, majd a Manchester City csapatánál. A járvány és az utazások leállítása miatt azonban idén csak kétszer dolgozhatott az angolokkal.

Dinnyés Márton a meccs legjobbjának járó díjat is átadta Kevin de Bruynének
(Fotó: Nemzeti Sport / Balogh László)

Dinnyés idén kétszer dolgozott a Manchester City mellett, a Mönchengladbach elleni, Budapesten rendezett nyolcaddöntőkön.

„A legfontosabb, hogy én nem szurkolója vagyok a klubnak, szakmai kapcsolat van közöttünk„ – mondta a Metropolnak Dinnyés Márton, aki a magyar csapatoknak drukkol a nemzetközi porondon. ”Azt elmondhatom róluk, hogy a lehető legnagyobb profizmus veszi őket körül, ugyanakkor szerények, alázatosak, családias légkör jellemzi a klubot. Nincs az a vezető, aki ne fogná meg a saját vagy akár kollégája bőröndjét és vinné fel maga a buszra.”

A Manchester City egyébként sokak fejében úgy él, hogy az arab tulajdonos pénzéből játékosokat vásárol és így éri el sikereit. Aki a közelükben van, az pontosan tudja, hogy a klub sikeressége nem csupán ennek köszönhető.

„Nem a kész világsztárok vásárlása a klub hosszútávú stratégiája. Akadémiájukról, a City Football Academy soraiból sorra érkeznek a jövő nagy tehetségei. Phil Foden már most alapember a Cityben, Jadon Sanchót pedig a Dortmundból ismerhetjük, sőt, a 2001-es Tommy Doyle is bemutatkozott már a PL-ben” – mondta az MLSZ munkatársa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?