Létrehozva: 2015.11.16.

Kleinheisler és társai: ők a jövő magyar sportcsillagai!

A magyar sport szerencsére továbbra is kitermeli a maga tehetségeit. Mindegy, hogy fociról, kosárlabdáról, úszásról vagy éppen teniszrõl van szó, rengeteg sportágban találunk olyan tehetségeket, akikre büszkék lehetünk. Fiatalok, sikeresek és egyre népszerûbbek.

Van egy jó hírünk a magyar sport jövőjéért aggódóknak! Tehetségekben, valódi klasszisokban az elkövetkező években sem lesz hiány idehaza. Itt van mindjárt az oslói pótselejtező 21 éves hőse,  az olasz kosárbajnokság csodatinije, vagy a 17 esztendősen felnőtt teniszezőket oktató szőke lány. 

Az elmúlt hetekben hónapokban több, szemtelenül fiatal sportolónk ért el világraszóló sikereket. A %RIPOST% a teljesség igénye nélkül összegyűjtötte a legnagyobb reménységeket.

Kleinheisler László (futball)

Kezdjük rögtön a legfrissebb élménnyel! Az 1994-es születésű focista csütörtökön, élete első felnőtt válogatott meccsén egymaga döntötte el a norvégok elleni Eb-pótselejtezőt, ezzel pedig egy pillanat alatt nemzeti hőssé vált. Az apró termetű középpályás úgy szerezte meg az elmúlt évek legfontosabb gólját, hogy csapata száműzte a harmadosztályba, ahol egyetlen másodpercet sem játszott.

Kleinheisler ettől függetlenül a magyar foci nagy reménysége, és amint sikerül a Videotonból új klubba szerződnie, ezt hétről hétre bizonyíthatja is. Akárcsak a jövő évi Eb-n...

Erdély Csanád (jégkorong)

A 19 éves hokis Fehérváron lett élvonalbeli játékos, tavasszal pedig ő volt a legfiatalabb hőse a magyar válogatott feljutásának. Szeptember óta a legjobb amerikai juniorligában kergeti a pakkot. Ráadásul ott sem akárhol: a tavalyi bajnok Sioux Falls Stampede igazolta le.

Erdély az első magyar, aki eljutott az NHL előszobájának számító bajnokságba. Immár 15 meccsen korizott a jégre, múlt hónapban pedig az első gólját is megszerezte. Íme:

 

Gálfi Dalma (tenisz)

Úgy tűnik, a mindössze 17 esztendős csinos, szőke lány megállíthatatlan. Párjával, Stollár Fannival nyáron megnyerte a junior párosok versenyét Wimbledonban. Gálfi aztán tovább menetelt: a juniorok között szeptemberben egyéniben nyerte meg a US Opent, majd zsinórban öt felnőtt versenyen maradt veretlen. 

Legutóbb Ausztráliában nyert. Taróczy Balázs a %RIPOST%-nak korábban azt mondta, Gálfiból hosszú távon is klasszis játékos lehet.

Gercsák Szabina (cselgáncs)

A magyar dzsúdó egyik legnagyobb reménysége 1996-ban született. Cselgáncsozni ötévesen kezdett, nyert már junior világ- és Európa-bajnokságot, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnokságot is. A miskolciak 70 kilogrammos versenyzője október végén lett junior világbajnok, erre rajta kívül korábban csak négy magyar cselgáncsozó volt képes.

Kapás Boglárka (úszás)

Az angyali mosolyú Bogi nyert már Eb-aranyat, ezüstöt és bronzot, ifjúsági olimpiát és vb-t, de igazán idén nyáron, a kazanyi felnőtt vb-n robbant be a köztudatba. A BVSC 22 éves versenyzője 1500 méteres gyorsúszásban lett harmadik. Kapás tehetsége és személyisége alapján az egyik legnagyobb magyar úszó lehet. 

Perl Zoltán (kosárlabda)

A 19 éves fiatalember képességeiről mindent elmond, hogy ilyen fiatalon már a csapatkapitánya volt a szombathelyi Falcónak. Nyáron ő lett az U20-as Eb magyar hőse, Szlovákia ellen például 44 pontot dobott, ebből 13-at az utolsó 35 másodpercben.

 

Perl Zoli elképesztő 13 pontja 35 másodpercnyi játék idő alatt, amivel a magyar válogatott kiharcolta a hosszabbítást, majd a továbbjutást is Szlovákia ellen.Ma: Macedónia – MAGYARORSZÁG 18:00 Vodafone Sportcentrum#FIBAU20Europe Kövesd élőképen: http://bit.ly/1gC5ltS

Szerző: Kosársport Mkosz, 2015. július 15.

Perl ma már az olasz élvonalban pattogtat, a Betaland Capo D'Orlando játékosa. A déliek is csodálják: a fiatal kosarast októberben többször is a mezőny legjobbjának választották. Zoli vitán felül a magyar kosársport legnagyobb tehetsége, idén a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

Tajti Mátyás (foci)

Jelenleg ő a magyar foci első számú ígérete. 2014-ben került a Barcelona világhírű akadémiájára. A 17 éves játékos olyan sztárok mellett edz, mint Lionel Messi, Luis Suárez, vagy éppen Andrés Iniesta. Tajti természetesen korosztályos válogatott. Ha sok ilyen gólt lő, akkor nagy jövő állhat előtte is.

Tóth Gabriella (kézilabda)

Tehetségéről mindent elmond, hogy sokan Görbicz Anita utódjának tartják. Márpedig akit a világ legjobb irányítójához hasonlítanak, arra érdemes odafigyelni! Tóth Gabi a tavalyi, közös rendezésű Eb-n robbant be a felnőtt mezőnybe.

Pontos lövéseivel, bátor betöréseivel kitűnt a mezőnyből. Nyáron a BL-győzelemre hajtó Győri ETO igazolta le, ám szeptemberben az egyik edzésen szalagszakadást szenvedett, fél évet kell kihagynia. Ettől függetlenül egyértelműen a 19 éves lányé a jövő. 

Tótka Sándor (kajak-kenu)

A magyar evezősport rengeteg tehetséggel büszkélkedhet, ám talán közülük is kiemelkedik a 2015-ös milánói vb-n aranyérmet szerzett Tótka. A 21 éves sportoló Molnár Péterrel a kajak kettesek 200 méteres számában lapátolt a célba elsőként. Korábban nyert ifjúsági olimpiát és Eb-t is. Csak remélni tudjuk, hogy a 2016-os riói olimpián sem adja alább!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

life.hu

Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

vg.hu

Waberer’s: gazdát cserélt egy óriási részvénycsomag

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok

KIAJOBB

„Ez nem lesz babazsúr" - kőkemény csata vár a Fradira a bajnoki cím után

KIAJOBB

Szoboszlai megint kimarad? Ezért kaphatott perceket a magyar focista

KIAJOBB

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban